Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Het Alcazar

Alcázar de Sevilla España

Een bezoek aan het fascinerende Koninklijke Paleis van Sevilla (El Real Alcázar de Sevilla) mag u zeker niet missen. Dit van oorsprong Moorse complex dateert uit 913 na Christus. Hier vond ook in 1526 het huwelijk plaats tussen Karel V en Isabella van Portugal. Koning Pedro I “de Wrede” van Castilië-Leon (1334-1369) herbouwde het oude Moorse paleis en maakte het tot zijn koninklijke residentie. In de loop van de tijd raakte het complex in verval en onderging vervolgens een grondige renovatie tijdens het bewind van Isabel II van Bourbon (1833-1868). Op het centrale binnenplein, de Patio de la Monteria (het Jachthof) bevindt zich een van de mooist versierde gevels in mudéjarstijl van Spanje. Bij de bouw van dit Palacio Mudéjar of het Palacio del Rey Don Pedro hebben Moorse bouwers, handwerkslieden uit Sevilla en decorateurs uit Toledo hun krachten gebundeld. Het interieur van het paleis is ingedeeld rondom twee patio's. Het Patio de las Doncellas (de Maagdenhof) diende als openbare ruimte, het patio de las Muñecas was privégebied. De Salón de Embajadores (de Gezantenzaal) is een prachtig gedecoreerde ruimte versierd met pleisterwerk en azulejos (Moorse tegeltableaus). De bovenste verdieping van het paleis bereikt u via een16e eeuwse trap afgewerkt met vakwerkplafond  en versierd met schilderwerken van de schilders Juan de Roelas (1570-1628) en Federico de Madrazo (1815-1894). Speciale aandacht verdienen de meubels en tapijten waarmee de verschillende vertrekken zijn gedecoreerd.

De Oude Tabaksfabriek

Antigua fábrica de tabaco Sevilla España

De oude tabaksfabriek was ooit de hoeksteen van Sevilla's economie, maar maakt nu deel uit van de Universiteit van Sevilla. De tabaksfabriek werd gebouwd tussen 1750 en 1766. Honderd jaar later had de fabriek 10.000 werknemers, waaronder voornamelijk vrouwen. Één van hen was Bizet's Carmen, een dame die bekend stond om het feit dat ze de sigaren rolde tussen haar dijen. In de negentiende eeuw vormden de meisjes van de sigarenfabriek het grootste legioen van vrouwelijke werknemers in Spanje.

De fabriek is gebouwd in neoklassieke stijl. Het is een indrukwekkend gebouw ondanks de ietwat naargeestige uitstraling. Het gebouw neemt een enorm oppervlakte in beslag. Het wordt in Spanje in grootte slechts geëvenaard door het paleis-klooster El Escorial nabij Madrid. De fabriekshallen herbergden onder andere stallen voor in totaal vierhonderd muilezels. Verder had de fabriek een eigen gevangenis en er was zelfs een kindercrèche (de meeste fabrieksarbeiders waren vrouw).

Het Archivo de Indias (Archief van Indië)

Archivo general de Indias Sevilla España

Het Archivo de Indias werd oorspronkelijk gebouwd in de zestiende eeuw, maar heeft in later tijd wel enkele  aanpassingen ondergaan. Hier liggen waardevolle documenten opgeslagen die betrekking hebben op de relatie van Spanje met de Amerikaanse koloniën. Het archief is gevestigd in het voormalige gebouw van de Consulado de mercaderes (consulaat van de handelaren) en is ontworpen door de beroemde Spaanse architect Juan de Herrera. De bouw vond plaats in 1572 en werd uitgevoerd door bouwmeesters Alonso de Vandelviva en Juan de Minjares. In de zeventiende eeuw kwam de tweede verdieping erop en werd het cruz de juramento (het kruis van eed) geplaatst.  Al sinds 1785 is dit het belangrijkste archief met informatie over de Spaanse koloniën in Amerika. Het archief beschikt over acht kilometer aan boekenrekken en tachtig miljoen pagina’s aan documentatie. De documenten stammen uit het jaar 1492 tot aan de negentiende eeuw, het einde van het Spaanse koloniale tijdperk.

Als gevolg van de restauratie aan het archief, gelden er beperkte openingstijden. Een uitzondering wordt gemaakt voor wetenschappelijke onderzoek waarvoor van te voren toestemming is aangevraagd.

De wijk Santa Cruz

Plaza de la Alianza del barrio de Santa Cruz Sevilla España

Eens een toevluchtsoord voor de Spaanse joden die eind vijftiende eeuw van huis en haard werden verdreven, is Santa Cruz nu een van de meest kleurrijke wijken van Sevilla. Vlakbij de oude Moorse muren van het Koninklijk Paleis Alcázar kronkelen middeleeuwse straatjes met namen als 'Leven' en 'Dood' rondom eeuwenoude kleine pleintjes.

Met zijn grootste aantal monumenten van Sevilla, heeft deze wijk heel wat moois te bieden. U vindt hier smalle, kronkelige straatjes die bescherming bieden tegen de zon en stralend witte huizen met traliewerk voor de ramen. Die tralies dienden in vroeger tijden als bescherming voor de dochters des huizes tegen al te opdringerige minnaars. De meeste huizen beschikken over een verrassend grote binnenplaats, de plek waar in de zomermaanden het familieleven zich grotendeels afspeelt.

Basílica de la Macarena Sevilla EspañaDe basiliek van La Macarena

Als u een indruk wilt krijgen hoe het er in Sevilla aan toegaat tijdens de Heilige Week voor Pasen, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan de basiliek van La Macarena. Deze kerk uit de jaren '40 van de twintigste eeuw is de thuishaven van een de meest geliefde religieuze beelden van Andalusië, het uit de zeventiende-eeuw stammende Virgen de la Esperanza, beter bekend als La Macarena. La Macarena is de beschermheilige van de stierenvechters en bovendien de ultieme vertolking van de pijn en moed van een moeder die haar zoon verloren heeft. In het museum vindt u de juwelen en de zilveren draagbaar van La Macarena en diverse pasos, grote passietaferelen die worden meegedragen tijdens de processies in de Heilige Week. Naast deze kerk vindt u de restanten van de oude Moorse vestingmuur.

De kathedraal en La Giralda

La Catedral de Sevilla Catedral de Santa Maria

De enorme kathedraal van Sevilla bevindt zich op dezelfde plek waar eens de hoofdmoskee van de stad stond. De oude minaret, La Giralda, bleef La Giralda torreón principal de la catedral de Sevilla Españabewaard en doet nu dienst als toren. In de kathedraal vindt u bovendien een enorme schat aan kunstobjecten die u in die getale in geen enkele andere kathedraal in Spanje zult aantreffen.

Het schip van de kerk is 126 meter lang en 83 meter breed en behoort daarmee tot een van de grootste ter wereld. In de zuidelijke dwarsbeuk van de kathedraal, bij de Puerta de los Príncipes, ligt het praalgraf van Sevilla's belangrijkste zeeman, de van oorsprong Italiaanse Christopher Columbus.

Hier bevindt zich ook La Giralda. De toren van La Giralda is het belangrijkste symbool van Sevilla. De minaret werd door de Moorse overheersers gebouwd tussen 1184 en 1197 na Christus en was met zijn hoogte van 76 meter destijds een van de hoogste minaretten ter wereld. Na de herovering door de christenen werd aan de oorspronkelijke minaret een klokkentoren toegevoegd.

Torre del oro Sevilla EspañaDe Torre del Oro

Een andere grote publiekstrekker is de Torre del Oro (de gouden toren), gelegen aan de oevers van de rivier de Guadalquivir. Oorspronkelijk was deze toren bedekt met zwaar vergulde tegels, vandaar de naam Torre del Oro. De toren stamt uit 1220 na Christus en maakte vroeger deel uit van de oude vestingmuren. Na de herovering door de christenen diende de toren als hoofdkwartier van de marine. Vandaag de dag is hier  het scheepvaartmuseum gevestigd. Tot de collectie van het museum behoren onder andere diverse scheepsmaquettes, oude kaarten,  kompassen en oude logboeken.

 

Het stadscentrum

Calle Sierpes Sevilla España

Het oude stadscentrum van Sevilla strekt zich uit ten noorden van de kathedraal. Het is opgebouwd uit een wirwar van kleine straatjes rondom pleintjes waar het leven lijkt te hebben stilgestaan. Vermeldenswaard zijn het grote centrale plein uit de zestiende eeuw, het Plaza de San Francisco en de  Calle Sierpes. Andere belangijke trekpleisters zijn het Plaza Salvador  met zijn enorme rode barokke kerk van de Heilige Salvador, de gezellige, maar drukke verkeersader Plaza de la Alfalfa en het Casa de Pilatos (het huis van Pilatus) met zijn fascinerende architectuurmix. Hier vindt u een combinatie van elelementen uit mudejarstijl, gothiek en renaissance.

Stierenvechtersarena La real Maestranza

Plaza de toros de la Maestranza de Sevilla

Een bezoek aan het plaza de toros (de stierenvechtersarena) van Sevilla biedt een unieke kans om op hoog niveau kennis te maken met dit indrukwekkende spektakel. Het stierenvechten is nog steeds ongekend populair in Sevilla. Dat geldt trouwens niet alleen voor Sevilla maar voor heel Andalusië. Het hele spektakel  vindt plaats binnen de cirkelvormige ring van zand in het midden van de arena. Liefhebbers van het stierenvechten zullen hier volop aan hun trekken komen. De beste stierenvechters van Spanje maken hier hun opwachting. Als u niet tegen bloed kunt, kunt u de arena beter mijden. Bloedvergieten maakt nu eenmaal deel uit van de traditie van het stierenvechten.

Behalve een van de belangrijkste arena's van Spanje, is de arena van Sevilla (stammende uit 1758) waarschijnlijk ook een van de oudste.  Laat u rondleiden door de ring en waan uzelf als een echte toreador, of neem een kijkje in de ziekenboeg van de arena.

 

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Spanje  


Map van Sevilla
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Sevilla | Nuttige informatie | Kaart van Sevilla | Het weer in Sevilla | Openbaar vervoer | Monumenten in Sevilla

Musea in Sevilla | Nachtleven in Sevilla | De Provincie Sevilla | Restaurants | Tienda Bicicletas