Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Gente caminando por el centro de Sevilla EspañaGyalog
Sevillában könnyű közlekedni. A város központja egybefüggő, és könnyen bejárható gyalog. Elsétálni az egyetemtől, vagy a Maria Luisa parktól a Plaza Nueva-ig (a város főteréig) nem több mint húsz perc.

paseando en bicicleta Sevilla EspañaBicikli
A biciklizés egy jó közlekedési mód Sevillában, könnyű a város sík területe miatt, bár a forgalomban itt is oda kell figyelni.

Városi autóbusz
A busszal való közlekedés a legegyszerűbb és leggyorsabb, ha egy kicsit messzebbre mész. Egy jegy 0.90 euróba kerül. A buszok reggel 6 és este 11:15 között közlekednek naponta. A turisztikai iroda térképet bocsát rendelkezésre a buszvonalakról, így segítik a tájékozódást. Ha sokat utazol busszal, Autobus urbano Sevilla Españaérdemes egy feltölthető kártyát venni valamelyik trafikban. Ha legalább egy hónapig tartózkodsz a városban, és gyakran használod a tömegközlekedést, vásárolj bérletet. Az autóbusz hálózatot körjáratok (C1, C2, C3 és C4), és egyéb vonalak (északi, déli, nyugati és keleti) alkotják. A legtöbb buszra az alábbi négy csomópontban tudsz felszállni:

Plaza Nueva
Plaza de la Encarnación
La Barqueta
Prado de San Sebastian

Taxi
A taxival való közlekedés is egy kiváló lehetőség Sevillában, főleg éjszakánként, amikor néhány környék veszélyessé válhat. Néha a taxizás is megoldás, még akkor is, ha drágább, mint az autóbusz. Nem Taxi Sevilla Españanehéz taxit leinteni az utcán, mert ha szabad, a megfelelő jelzéssel és világító zöld fénnyel jelezi, hogy rendelkezésre áll. A legtöbbjük új, és bőséges helyet kínálnak két főnek és a csomagjaiknak is. Ha extra nagy taxira van szükséged, azt telefonon keresztül kérhetsz. Általában 3-6 euróba kerül egy utazás. A reptérről Sevilla központjába, vagy vissza fix díjjal lehet igénybe venni a szolgáltatást. Ennek az ára 17 euró napközben, de ünnepnapokon, vasárnap, és este 10 óra után 20 euró. Ha az utcán nem sikerül taxit leinteni, akkor a város központi terein, a számukra kijelölt helyeken várakoznak. Az alábbi helyeken, nagy eséllyel sikerül taxit fogni:

Plaza del Duque (szemben az El Corte Inglés áruházzal)
Plaza de la Encarnación
Plaza Alfalfa
Plaza Nueva
Plaza de Cuba

Taxi telefonszámok:
95 467 55 55
95 458 00 00

Vonat

A központból a vasútállomásra

Vonattal a sevillai Santa Justa pályaudvarról utazhatsz, amely a Kansas City sugárúton található, közel a központhoz. 15-20 perc sétára van a belvárostól, attól függően, hogy pontosan honnan indulsz. Taxival körülbelül 4-6 euróért lehet odajutni, szintén attól függően honnan indulsz. Két busznak is van megállója a pályaudvarnál: a C2, és a 32-es számúnak.

Az állomásról a központba jutás

Ha megérkezel, foghatsz taxit közvetlenül a kijáratnál, amely 4-6 euróért visz a központba. Ha buszra szeretnél szállni két lehetőség áll rendelkezésre. A 32-es busz a központban lévő Plaza de la Encarnación-ra visz. De ha a Plaza Nueva-ra szeretnél eljutni, ami talán egy kicsit központibb hely, gyalogolj egy háztömbnyit a Kansas City sugárútig, majd szállj fel a 21-es buszra. Ha nincs sok csomagod, akár be is sétálhatsz a bevárosig.

Vonatjegyet az állomáson, a RENFE irodájában a Zaragoza utcában (a Plaza Nueva mögött), vagy interneten keresztül vásárolhatsz. Szintén sok utazási iroda árusít vonatjegyeket, különösen, ha repülőjegy vagy más szolgáltatás mellé vásárolsz jegyet. Mivel szinte minden sarkon van egy Tren AVE Sevilla Españautazási iroda, igazán nem jelenthet problémát a jegyvásárlás. Ha Madridba utazol célszerűbb az AVE-t választani, ami egy nagy sebességgel közlekedő vonat, sok időt spórolhatsz vele. A jegyek drágábbak, mint a normál vonatjegyek, de megéri ezt választani. De ha spórolni akarsz, utazz az este 10-es vonattal, ahogy én tettem egyszer. Csak légy tisztában azzal, hogy mit csinálsz, mihez kezdesz, amikor megérkezel Madridba éjjel fél egykor. Ne feledd, hogy néha olcsóbb repülővel Madridba utazni, főleg ha a repülőterek megközelítéséhez a tömegközlekedést választod. Én találtam egyszer egy 25 eurós jegyet, ami feleannyi, mint az AVE jegy ára. Általában az AVE olcsóbb, de nem mindig. A pontos árakat, és a menetrendet megtalálod a RENFE honlapján.

Információ & link
RENFE 24 órás információ: 902 24 02 02
http://www.renfe.es

Távolsági autóbuszok
Mindkét buszpályaudvar a központban található, és az estek Estación de autobuses de plaza de Armas Sevilla Españatöbbségében gyalog megközelítheted őket. Ha mégsem, akkor foghatsz egy taxit, és az állomás nevét mondva a taxis tudni fogja hol van. A Plaza de Armas pályaudvar közel van a Triana és a Reyes Católicos hidakhoz. A Prado de San Sebastian pedig az egyetemhez közel, a Jardines de Murillo-val szemben található. A busszal való utazásnál a nehézséget a buszpályaudvar kiválasztása jelentheti. Két lehetőség van, annak függvényében, hogy mi a célod: Prado de San Sebastian vagy Plaza de Armas. Ha Andalúzia városaiba, falvaiba szeretnél utazni, mint Estación de autobuses de Prado de San Sebastian Sevilla Españapéldául Cádizba, Malagába, Granadába vagy Carmonába, a Prado de San Sebastian állomásra kell menned. Ha Huelvába vagy Andalúzián kívüli városba, mint például Madridba, Extremadura városaiba vagy Portugáliába szeretnél eljutni, a Plaza de Armas állomásra menj. Mindenestre – mivel változás bármikor bekövetkezhet – tájékozódj, mielőtt elindulsz bármelyik állomásra. Telefonon információt kérni általában bonyolult, a vonalak foglaltak, vagy nem veszik fel. A legcélszerűbb, ha az utazás előtti nap kimész az állomásra megkérdezni, vagy egy turisztikai irodáshoz fordulsz segítségért.

Információ
Prado de San Sebastian autóbusz állomás
Tel: 954 41 71 11
Plaza de Armas autóbusz állomás
Tel: 954 90 80 40

Repülő és reptér

Hogyan juthatsz ki a reptérre?

San Pablo repülőtér 12-km-re helyezkedik el a várostól északi irányban. A reptérről a taxi szolgáltatást fix díjjal lehet igénybe venni. Ennek az ára 17 euró napközben, de ünnepnapokon, vasárnap és este 10 óra után 20 euró. Busszal is ki lehet jutni a reptérre, amelyre különböző helyeken szállhatsz fel:

Puerta Jerez (szemben a Hotel Alfonso XIII-al; ez egy új megálló, és most pontosan a Hotel és a Palacio de San Telmo között van)
Palos de la Frontera (a Casino de la Exposición után)
Pedro de Castro (Hotel Pasarela - Hotel Meliá)
Enramadilla (RENFE - Viapol)
Avda. San Francisco Javier (Sevilla II épület)
Luis de Morales (Hotel Portacoeli - Hotel Lebreros)
Kansas City sugárút (Santa Justa állomás - Hotel Occidental)

A buszjegyek 2,50 euróba kerülnek, a buszok félóránként közlekednek reggel 6:15-től este 9-ig, de délután 3 órától egy másfél órás pihenőt tartanak. Bővebb információért a Los Amarillos busztársaságot hívhatod, ami az ezen az útvonalon közlekedő járatokért felel. Tel: 902 21 03 17.

Hogy juthatsz a reptérről a központba?

A taxik az érkezési terminál mellett várnak, közel a helyhez, ahol a csomagokat fel lehet venni. Fordulj a sorban álló legelső taxihoz, és a sofőr segíteni fog a csomagjaid berakásában. Igénybe veheted a fent említett autóbuszt is, a megálló a terminál kijáratától jobbra van, a taxik előtt, a menetrendet is itt találod. Autóbérlésre is van lehetőség, az érkező terminálban több cég kínál bérautót.

Információ
San Pablo repülőtér Tel: 954 44 90 00
San Pablo repülőtér irodái Tel: 954 22 89 01
Los Amarillos (reptérbusz): 902 21 03 17


Ugrás a lap tetejére

Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spanyol kurzusok Spanyolországban
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Sevilla Térképek
 kép nagyítása  

 

 

Bevezetés | Sevilla története | Hasznos információk | Sevilla térképek | Sevilla időjárása | Közlekedés Sevillában | Sevilla műemékei

Sevilla múzeumai | Éjszakai élet Sevillában | Sevilla provincia | Éttermek | Tienda Bicicletas