Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Gente caminando por el centro de Sevilla España
Det er nemt at komme rundt i Sevilla. Sevillas centrum er kompakt og nemt at komme til til fods. En gåtur fra Universidad de Sevilla og el Parque María Luisa til Plaza Nueva tager mindre end 20 minutter.

paseando en bicicleta Sevilla EspañaCykel
Det er nemt at komme rundt om byen på cykel på grund af det flade terræn, selvom det dog kan være svært at navigere i trafikken.

Bybus
Busser er det nemmeste og billigste valg, hvis du vil lidt længere rundt omkring Sevilla. Los Autobuses Urbanos koster 0,90€ pr. billet (billete). Busserne kører dagligt fra 6 om morgenen til 23.15. Byens turistkontor kan give en folder over Autobus urbano Sevilla Españabusruterne. Hvis du planlægger at køre meget i bus, bør du købe et “bonobus” ved en kiosk (kiosco) eller en tobakskiosk (estanco). Hvis du skal være i Sevilla i en måned og bruge busserne meget, vil det måske være en fordel med et månedskort. Bussens netværk består af cirkulære ruter (C-1, C-2, C-3 og C-4 busserne) og linjeruterne (nord, syd, øst og vest). Du kan stå på de fleste busser på et af disse fire steder:

Plaza Nueva
Plaza de la Encarnación
La Barqueta
Prado de San Sebastian

Taxi
En Ganske udmærket måde at komme omkring på, særligt om natten hvor gaderne kan være farlige på grund af hyppige overfald. Taxierne er endnu en måde at komme rundt på, omend en smule dyrere end Taxi Sevilla Españabusserne. Det er ikke svært at praje en taxi med et oplyst grønt “fri”-skilt, der viser, at den er til rådighed. De fleste er ret nye og har plads til to med masser af bagage. Hvis du har brug for en minivogn eller større taxi kan du som regel ringe og bestille en i forvejen. Mange af de korte taxi-ture koster omkring 3-6€. Der er nu en fast sats for taxikørsel mellem lufthavnen og centrum: 17€ om dagen og 20€ på helligdage, søndage og om aftenen efter 22. Hvis du ikke kan finde en taxi på gaden, er der taxiholdepladser på de store pladser i byen. De bedste steder er:

Plaza del Duque (foran El Corte Inglés)
Plaza de la Encarnación
Plaza Alfalfa
Plaza Nueva
Plaza de Cuba

Taxi Telefonnumre:
95 467 55 55
95 458 00 00

Tog
Fra centrum til stationen:
Det er relativt nemt at tage et tog (eller ankomme med tog) til Sevilla, da Santa Justa togstationen ligger på Avenida Kansas City – tæt på centrum. Det tager 15-20 minutter fra centrum at gå, afhængig af din præcise lokation. Du kan også tage en taxi, som koster mellem 4-6€ afhængig af, hvor du præcis befinder dig. To busser kan desuden sætte dig af ved selve stationen: Bus C-2 eller Bus 32.

Fra stationen til centrum
Du kan tage en taxi til centrum (ved hovedindgangen) for omkring 4-6€. Eller du kan tage bus 32, som vil køre dig til Plaza Encarnación i centrum. Hvis du foretrækker Plaza Nueva, måske lidt mere centralt, gå en eller gader ned til Avenida Kansas City og spring på Bus 21. Hvis du ikke har meget bagage kan du snildt tage turen til centrum til fods.

Du kan købe billetter på stationen på RENFE kontoret, der ligger på Calle Zaragoza bag ved Plaza Nueva, eller online på RENFE reserveringsside. Mange rejsebureauer vil gerne booke billetter til toget også, hvis du samtidig booker et fly eller anden rejseservice. Du bør ikke have problemer med at finde et rejsebureau, da der ligger et på stort set hver Tren AVE Sevilla Españaen gade. Hvis du rejser til Madrid kan det være rart at tage AVE – et højhastighedstog, der barberer timer af rejsen. Billetterne er dyrere end til det normale tog, men det er det værd. Hvis du vil spare lidt penge, så tag 22.00-toget, som jeg for nylig gjorde. Husk blot at sikre dig, at du ved, hvad du gør, og hvor du skal bo, når du når Madrid klokken 00.30 om natten. Bemærk, at det kan være billigere at flyve til Madrig, især hvis du benytter den offentlige transport til og fra lufthavnene. Jeg fandt et fly til 25 Euro engang, hvilket er halvdelen af AVE’s pris med toget. Normalt er AVE billigere, men ikke altid. Du kan tjekke præcise priser og tider for enhvert tog til og fra enhver by på RENFEs tidsplan på hjemmesiden.  

Nyttige oplysninger og links:
RENFE 24 timers oplysning: 902 24 02 02
http://www.renfe.es

Regionale Buser
Til og fra busstationen:
Estación de autobuses de plaza de Armas Sevilla EspañaBegge stationer ligger stort set i centrum, og for det meste kan du gå til begge. Hvis ikke, så tag en taxi og sig navnet på busstationen. Plaza de Armas er godt 3 gader fra Trianabroen og Reyes Catolicos. Prado de San Sebastian stationen ligger tæt på universitetet og overfor Jardines Murillo. Det mest forvirrende ved buskørsel fra Sevilla er valget mellem busstationerne. Der er to muligheder afhængig af din destination: Prado de San Sebastian eller Plaza de Armas. Hvis du rejser til byer eller Estación de autobuses de Prado de San Sebastian Sevilla Españalandsbyer i Andalusien som for eksempel Cádiz, Granada, Málaga eller Carmona skal du til stationen i Prado de San Sebastian. Hvis du skal til Huelva eller udenfor Andalusien såsom Madrid, Extremadura eller Portugal skal til stationen i Plaza de Armas. Da ting jo ændrer sig, anbefaler jeg at du tjekker op, inden du tager af sted. Det kan ofte være svært at få en rigtig person i røret, når du ringer til en af telefonnumrene for neden. Ofte er linjerne optagede eller tager de den ganske simpelt ikke. Det bedste du kan gøre er at tage til busstationen dagen forinden din rejse eller tage til turistkontoret for hjælp.

Nyttige oplysninger:
Prado de San Sebastian Bus Station
Tlf: 954 41 71 11
Plaza de Armas Bus Station
Tlf: 954 90 80 40

Fly og Lufthavnen
Aeropuerto

Transport til lufthavnen:
San Pablo Lufthavn ligger 12 kilometer fra byen. Der er nu faste satser for turen i taxi: 17€ om dagen og 20€ på helligdage, søndage eller aftener (efter klokken 22.00). Husk blot, at ”salidas” betyder afgange og ”llegadas” betyder ankomster, så chaufføren får sat dig af ved det rette sted. Du kan også tage en bus, der har flere forskellige stoppesteder:

Puerta Jerez (foran Hotel Alfonso XIII – der køres nu til og fra hotellet og Palacio San Telmo)
Palos de la Frontera (ved siden af Casino de la Exposición)
Pedro de Castro (Hotel Pasarela - Hotel Meliá)
Enramadilla (RENFE - Viapol)
Avda. San Francisco Javier (Edificio Sevilla II)
Luis de Morales (Hotel Portacoeli - Hotel Lebreros)
Avenida de Kansas City (Estación Santa Justa - Hotel Occidental)
Busbilletter koster 2,5€ and afgår hver halve time fra omkring 6.15 – med en halvanden times pause omkring klokken 15. De stopper med at køre et sted mellem 21 og 22 om aftenen. For flere oplysninger, kan du ringe til Los Amarillos, tjenesten på ruterne, på 902 21 03 17.

Fra lufthaven til centrum:
Taxierne venter udenfor ankomstterminalen tæt ved bagageudleveringen. Gå til taxien forrest i køen, hvor chaufføren normalt vil hjælpe dig med din bagage. Du kan også tage den samme bus, der er nævnt ovenfor, ved at gå ud af terminalen, gå til højre og forbi taxierne. Der er et busskilt, hvor også tiderne står anført. Du kan leje biler i lufthavnen, og der er også et par diske i ankomsthallen, hvis du ønsker at booke en ved ankomsten.

Nyttige oplysninger:
San Pablo Lufthavn Tlf: 954 44 90 00
San Pablo Lufthavn Tlf: 954 22 89 01
Los Amarillos (Lufthavnsbus): 902 21 03 17


til toppen

Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Kort over Sevilla
 se forstørrelse  

 

Introduktion | Sevillas Historie | Nyttige Oplysninger | Kort over Sevilla | Vejret | Sådan kommer du rundt | Sevillas Monumenter | Sevillas Museer

Natteliv i Sevilla | Sevilla Provinsen | Restauranter | Tienda MTB