Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Alcázar

Alcázar de Sevilla España

Det fascinerende og ikke til at overse Alcázar dateres tilbage til 913. Stedet for ægteskabet mellem Carlos V og Isabel af Portugal. Pedro l  ”el Cruel” (den grusomme) genopbyggede den gamle Almohad og gjorde det til sit kongelige opholdssted. Med tiden blev der brug for restaurering under Isabel II. Forsiden af bygningen er den mest dekorerede del fra mudejartiden i Spanien og synlig fra ”Patio de la Montería” i hvis konstruktion alarife maurerne deltog sammen med sevillianere og dekoratører fra Toledo. Indersiden af bygningen er arrangeret omkring to gårdhaver; Las Doncellas til det offentlige liv og Las Muñecas til det private liv. Ambassadørsalen er smukt dekoreret med gipsarbejde og fliser. Den øverste etage får man adgang til via en skrindækket trappe fra det 16. århundrede med malerier af Roelas og Madrazo. Og det er nævne, at møbler og gobeliner dekorerer de forskellige store rum.

Antigua Fabrica de Tabacos

Antigua fábrica de tabaco Sevilla España

Det kan godt være, det er en del af Universidad de Sevilla (Sevillas Universitet) nu, men den massive gamle tobaksfabrik plejede at være hjørnestenen i byens økonomi. Den gamle tobaksfabrik blev bygget mellem 1750 og 1766 og hundrede år senere gav den arbejde til 10.000 cigarreras, hvoraf Carmen var en i operaen (hun rullede cigarer på hendes lår). I det 19. århundrede var disse tobakskvinder den største kvindelige arbejdsstyrke i Spanien.

Bygningerne i stil med neoklassicismen er imponerende, om end dog en smule mørke. Det optager det største område for nogen bygning i Spanien undtagen El Escorial, det store palads nær Madrid. På et tidspunkt havde fabrikken stalde til 400 muldyr, sit eget fængsel og endda en dagpleje (de fleste af arbejderne var kvinder)

Archivo de Indias

Archivo general de Indias Sevilla España

Det blev bygget i det 16. århundrede med sene reformer. Det indeholder værdifulde dokumenter om forholdet mellem Spanien og de amerikanske kolonier. Amerika Arkivet, som plejede at være Handelsmarkedet, blev bygget i 1572. Det blev tegnet af Juan de Herrera og bygget af Alonso de Vandelviva og Juan de Minjares. I løbet af det 17. århundrede blev andensalen og Edens kors bygget. Amerika Arkivet har siden 1785 været hovedarkivet for Spaniens amerikanske imperium. Dets 8 kilometer hylder opbevarer 80 millioner dokumentsider tilbage fra 1492 og frem til imperiets ende i det 19. århundrede.

Dets åbningstid er fortsat begrænset på grund af restaurering, men forskere eller researchere kan få bedre adgang med forudgående tilladelse.

Barrio de Santa Cruz

Plaza de la Alianza del barrio de Santa Cruz Sevilla España

Hvad der engang var en ghetto for spanske jøder, som blev tvunget ud af Spanien i slutningen af det 15. århundrede i kølvandet på inkvisitionen, er i dag det mest farverige kvarter i Sevilla. Snoede middelalderlige gader med navne som Vida (Liv) og Muerte (Død) åbner op til pladser i lommeformat tæt ved Alcázars gamle vægge.

Dette er det rigeste område i byen i form af det store antal monumenter, dets smalle gader, der holder solen ude og med smukke hvidkalkede huse, der er barrikaderede med jerngitre, bag hvilke pigerne engang holdt hemmelige rendezvous med deres kærester. Næsten alle huse har terrasser, ofte overraskende store, og om sommeren fungerer de som familiens vigtigste stue.

Basílica de la Macarena Sevilla EspañaBasílica de la Macarena

Hvis du ikke er i Sevilla under Semana Santa, kan du få en anelse om, hvad det hele handler om i denne kirke fra 1940’erne, som er hjemsted for det mest populære religiøse billede i hele Andalusien: Virgen de la Esperanza (Håb)-skulpturen fra det 17. århundrede. Hun er almindeligt kendt som La Macarena; skytsengel for tyrefægtere og byens fineste repræsentation for den sørgende, men dog håbefulde, Kristi mor. Kirkens museum viser den hellige den hellige dames rige klæder og andet overdådigt Semana Santa-tilbehør. Ved siden af kirken er resterne af den arabiske mur, der engang omgav byen.

Katedralen og Giralda

La Catedral de Sevilla Catedral de Santa Maria

Sevillas enorme katedral står på stedet for Almohad-moskeen med moskeens minaret, La Giralda, der stadig står tårnhøjt ved siden af. Inden La Giralda torreón principal de la catedral de Sevilla Españafor i katedralen findes en skattekiste med kunst og håndværk så rig som i ingen anden af Spaniens store kirker.
Hovedbygningen er en af verdens største katedraler: 126 meter lang og 83 meter bred. Inde bag katedralens sydlige dør findes Puerta de los Principes’ grav, som var Sevillas største sømand: den italienskfødte Christopher Columbus (Christóbal Colón).
Og så er der La Giralda. Giralda er det mest symbolske monument i Sevilla. Denne minaret blev bygget af maurerne mellem 1184 og 1197 og når en højde på 76 meter. Efter de kristnes generobring tilføjede de et klokketårn til minareten i 1568.

Torre del oro Sevilla EspañaTorre del oro
Sevillas emblem, kaldes det. Det fik dette navn, fordi den i fortiden var dækket med gyldne fliser. Det er en del af bymuren og ligger på bredden af floden og går tilbage til år 1220. I den kristne epoke tjente tårnet som hjemsted for marinens administration. I dag huser den et sømuseum med en række modeller, navigationskort, kompasser og gamle dokumenter fra fortiden.

 

 

 

El Centro

Calle Sierpes Sevilla España

Sevillas sande centrum strækker sig nord for katedralen. Det er en tætpakket zone med smalle, krogede gader, brudt op her og der af pladser, omkring hvilke byens liv har drejet sig i evigheder. Af højdepunkter kan nævnes:
Plaza de San Francisco & Calle Sierpes, byens største offentlige plads siden det 16. århundrede: Plaza Salvador, der er domineret af den enorme, røde barokkirke Parroquia del Salvador, den livlige, men trafikerede, Plaza de la Lucerne og det ædle Casa de Pilatos palæ; en spændende blanding af mudejar, gotisk og renæssance arkitektur.

Plaza de toros de la real Maestranza

Plaza de toros de la Maestranza de Sevilla

Dette kan være din once-in-a-lifetime mulighed for at opleve tyrefægtningens store teater på sit højeste niveau. Tyrefægtning er meget populært i Sevilla og Andalusien. Inde i denne cirkulære tyrefægterring er hvor det hele finder sted. Hvis du kan lide tyrefægtning, kan du her se de bedste ”Toreros” i Spanien. Hvis du ikke ønsker at se et dyr bløde, skal du ikke komme, for det er det, det hele handler om.

Sevillas tyrefægtningsarena er en af de smukkeste og vigtigste i Spanien og sandsynligvis også den ældste (byggeriet begyndte i 1758). Tag en tur rundt i ringen, få en fornemmelse for slagmarken og kig indenfor i minihospitalet for tyrefægtere, der fik fat i den forkerte ende af tyrens horn.

til toppen

Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Kort over Sevilla
 se forstørrelse  

 

Introduktion | Sevillas Historie | Nyttige Oplysninger | Kort over Sevilla | Vejret | Sådan kommer du rundt | Sevillas Monumenter | Sevillas Museer

Natteliv i Sevilla | Sevilla Provinsen | Restauranter | Tienda MTB