Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Sevilla - 2012
Sevilla - 2012.

Legenda spune că Sevilla a fost întemeiată de către Hercules. În timpul ocupaţiei romane se numea Híspalis iar pe timpul arabilor Isbiliya. Oraşul ajunge pe culmile prosperităţii imediat după descoperirea Americii.

Vaporaş pe rîul Guadalquivir Sevilla SpaniaSevilla este aşezată pe malul rîului Guadalquivir, rîu navigabil din oraş pînă în apropiere de Sanlucar, pe coasta Atlanticului. În trecut portul Sevilla a jucat un rol important în desfăşurarea comerţului cu America. În prezent este unul dintre porturile fluviale cele mai active din Peninsula Iberică.

 

Imagine  Giralda din Sevilla SpaniaSevilla posedă unul dintre centrele istorice cele mai grandioase din Europa;se evidenţiază turnul La Giralda, catedrala (una dintre catedralele cele mai vaste din toata epoca Creştină) şi Palatul Alcázar. Alte minunăţii sunt: Casa de Pilatos, Primăria, arhivele din Indias (conţine registre de valoare istorică inestimată cu informaţii despre continentul America), muzeul de Arte Frumoase, (a doua galerie ca mărime din Spania), mănăstiri, biserici şi impresionante palate.

Sevilla e capitala administrativă a Andalusiei, fiind în trecut gazdă pentru două importante evenimente expoziţionale ( 1029 şi 1992).

Imagine a oraşului Sevilla văzută de pe Podul  Isabel IICu toate că posedă o istorie fascinantă şi monumente unice, Sevilla este renumită pentru veselia ei. Oraşul este cunoscut la nivel internaţional pentru agerimea şi măiestria locuitorilor săi, oraşul întreg atrăgînd atenţia prin vitalitatea sa. Sevilla este oraşul cel mai mare din sudul Spaniei, oraşul lui Carmen, Don Juan şi a lui Figaro.

Locuitorii oraşului Sevilla se caracterizează print-un bogat simţ artistic ce iese la iveală în special în sărbătoarea anuală denumită Feria de Abril, sărbătoare ce durează o săptămînă plină de veselie, bucate gustoase şi dansuri tipice de flamenco. Acest eveniment artistic se desfăşoara ziua şi noaptea în căsuţe special amenajate numite"casete". Se pot admira costumele tradiţionale ale călăreţilor ce defilează pe cai impresionanţi şi renumitele costume multicolore de flamenco, tipice din Sevilla.

Imaginea Sf.Macarena din Sevilla  SpaniaPuţin inainte de Feria de Abril se sărbătoreşte Semana Santa( Săptămîna Sfîntă a Paştelui), eveniment religios pe timpul căruia putem observa procesiuni conduse de penitenţi îmbrăcaţi în tunici multicolore ce poartă pe umeri tronuri baroce, cum ar fi tronul ce susţine statuia Maicii Domnului. Sunt sărbători tipice, din sudul Spaniei ce merită văzute datorită caracterului unic.

Sevilla posedă un patrimoniu monumental de o valoare inestimată. Pentru a cunoaşte minunăţiile oraşului cel mai porivit e să vă pierdeţi prin cartierele şi străduţele Sevilliei.

 

Santa Cruz, vechiul cartier evreiesc oferă vizitatorului peisaje nebănuite cu minunate alei, mici grădini în care se poate asculta atît susurul apei cît şi liniştea adîncă.Cartierul Santa Cruz Sevilla Spania

Triana, locul de naştere al flamenco-ului, se caracterizează printr-un puternic stil tradiţional taurin, unde vizitatorul simte aroma vechilor suburbii ale oraşului. Imaginea maiestuoasă a cartierului se reflectă în rîu şi o putem zări de pe aleea Betis.Triana este locul de creaţie a majorităţii artiştilor ceramişti. San Lorenzo e un un cartier liniştit şi maiestuos.Parcul Maria Luisa şi aleea Sierpes sunt foarte renumite la nivel internaţional pentru frumuseţea lor. În interiorul Parcului Maria Luisa se află Piaţa Spania şi Piaţa America, ambele fiind construite în anul 1929 cu ocazia Expoziţiei Latino Americane.

 

Cartierul Triana, ce însoţeşte rîul, este renumit pentru numeroasele localuri de divertismenDiscoteca de pe strada  Betis Triana Sevilla Spaniat nocturn. În special pe strada Betis sunt prezente o mulţime de cafenele, pub-uri, cluburi şi restaurante la modă. De asemenea oraşul ne oferă o gamă variată de discoteci pentru toate gusturile muzicale, începînd cu pop spaniol, Hip-Hop, ritmuri latine, salsa, samba şi terminînd cu stilul funky. Pe timpul verii viaţa muzicală de noapte este prezentă în cluburile situate de- a lungul rîului, în apropiere de Podul Alamillo şi strada Hercules.

Majoritatea din cele mai bune hoteluri din Sevilla, pot fi gasitein centrul istoric, care va da sansa sa stati in zona cu cele mai multe atractii turistice, cum ar fi Giralda si Catedrala.


revenire sus


următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Studiază limba spaniolă în Spania
    Învaţă limba spaniolă în Malaga  


harta Sevilla
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria oraşului Sevilla | Informaţii utile | Harta Sevilla | Meteo | Transportul in Sevilla | Monumente Sevilla | Muzee Sevilla

Viaţa de noapte în Sevilla | Provincia Sevilla | Restaurante