Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Alcázar

Alcázar Sevilla Spania

Dacă ajungi în Sevilla nu poţi să nu vizitezi minunata cetate Alcazar ce datează din anul 913.Cetatea e renumită pentru locul unde s-a celebrat căsătoria regelui Carlos V cu regina Izabel de Portugalia.Împăratul Petru I "cel rău" a reconstruit vechiul palat şi l-a transformat în reşedinţa sa regală. Cu trecerea anilor cetatea a suferit deteriorări importante, fiind necesară restaurarea sa în perioada domniei reginei Izabela a-II-a.Partea frontală a cetăţii conţine numeroase ornamente în stil maur ce se pot admira dinspre aleea numită "Patio de la Montería". La realizarea acestei opere maiestre au participat zidari mauri muncind cot la cot cu artizani din Sevilla şi maeştrii din Toledo.Curtea interioară a palatului este împărţită în două alei, aleea numită Las Doncellas destinată vieţii publice şi aleea denumită Las Muñecas destinată vieţii celor ce locuiau în palat. De asemenea putem admira Sala Ambasadorilor frumos decorată cu structuri de gips şi mozaicuri multicolore.La etajele superioare se ajunge urcînd pe treptele magnifice construite în secolul al-XVI-lea şi decorate cu picturi artizanale de Roelas şi Madrazo. Mobilierul şi tapiţeriile sunt de o frumuseţe uluitoare.

Vechea Fabrică de Ţigări

Vechea fabrică de ţigări Sevilla Spania

Vechea fabrică de ţigări aparţine în prezent Universităţii din Sevilla.În trecut fabrica a jucat un rol foarte important în viaţa economică a Sevilliei. A fost construită între anii 1750 şi 1766 iar 100 de ani mai tîrziu proporţiona peste 10 000 de locuri de muncă. Faimoasa Carmen (ce dă numele cunoscutei opere Carmen) a muncit în fabrica de ţigări din Sevilla. În secolul al - XIX- lea, muncitoarele acestei fabrici au format una dintre cele mai mari grupări muncitoreşti din întreaga Spanie.

Cu toate că edificiul are o înfăţişare sobrie este o operă arhitectonică în stil neoclasic de o valoare inestimată.Ocupă o suprafaţă imensă, pe locul doi ca mărime în Spania, după El Escorial, palatul -mănăstire din apropierea Madridului. În interiorul fabricii existau grajduri pentru 400 de asini, o închisoare propie şi o grădiniţă pentru copii femeilor ce munceau în fabrică.

Arhivele din India

Arhivele generale din India Sevilla Spania

Construcţia numită Arhivele din India, construită în secolul al-XV-lea posedă documente de mare valoare ce descriu relaţia dintre Spania şi coloniile americane. Edificiul a fost înălţat în anul 1572, operă a maeştrilor Juan de Herrera, Alonso de Vandelviva şi Juan de Minjares. În secolul al- XVII-lea se construieşte etajul superior şi crucea de jurămînt. Începînd cu anul 1785, arhivele Indias reprezintă principale vestigii documentale ale Imperiului American din Spania. Cei 8 km de rafturi de bibleotecă conţin peste 80 de milloane de documente ce datează din anul 1492 pînă la sfîrşitul imperiului, în secolul al- XIX-lea.

În prezent, din cauza lucrărilor de restaurare, orarul de vizită pentru public este redus.Cercetătorii pot intra pe baza unui permis de acces.

Cartierul Santa Cruz

Piaţa Alianţa din cartierul Santa Cruz Sevilla Spania

Ceea ce a fost în trecut gheto-ul evreilor spanioli alunganţi din Spania de către Închiziţie s-a transformat în zilele noastre într-un cartier multicolor şi plin de veselie. În apropierea zidurilor cetăţii Alcazar şerpuiesc minunate alei cu nume simbolice precum Viaţa şi Moartea ce se termină în mici pieţe.

Aceasta este zona oraşului cea mai bogată în monumente, străduţe ce protejează vizitatorul de căldura soarelui şi căsuţe pictate în alb cu ferestre de fier forjat. Aproape toate casele posedă curţi şi grădini unde, pe timpul verii, stau familiile la poveşti, ferindu-se de arşiţă.

Biserica Macarena Sevilla SpaniaBiserica Macarena

Dacă nu ajungeţi în Sevilla în Săptămîna Sfîntă a Paştelui vă sfătuim să vizitaţi biserica Macarena, construită în anii 40. Este imaginea vie a sărbătorii religioase de Paşti şi adăposteşte în interior sculptura Fecioarei Maria, numită Virgen de la Esperanza, monument de maximă adoraţie în Andalusia. Cunoscută în popor sub numele de Macarena este considerată protectoarea toreadorilor, reprezentînd totodată şi durerea mamei ce şi-a pierdut fiul. În muzeul bisericii putem admira zestrea sacră a Sfintei Fecioare şi scene din Săptămîna Paştelui iar în apropierea bisericii se află vestigiile zidurilor arabe ce în trecut protejau oraşul.

Catedrala şi Giralda

Catedrala din Sevilla Catedrala Santa Maria

Magnifica catedrală din Sevilla s-a înălţat pe locul unei foste moschei maure, păstrîndu-se vechiul turn denumit La Giralda. În interiorul catedralei sunt adăpostite o mulţime de bogăţii artizanale, dintre cele mai valoroase din Spania. Giralda - Turnul principal al catedralei din Sevilla SpaniaCorpul principal al catedralei, unul dintre cele mai mari din lume are o lungime de 126 de metri şi o lăţime de 83 de metri.

În interiorul catedralei, trecînd Poarta sudică, denumită Poarta Prinţilor se află mormîntul celui mai vestit marinar din Sevilla, renumitul Cristofor Colomb de origne italiană.

 

Acolo se înalţă maiestuos La Giralda, monumentul cel mai emblematic din Sevilla. Baza turnului a fost construită de către arabi între anii 1184 şi 1197 iar înălţimea lui atinge 76 de metri. Odată ocupat de creştini aceştia au adăugat turnului o clopotniţă (1568).

 

Turnul de Aur din Sevilla SpaniaTurnul de Aur

Alt monument specific Sevilliei este Turnul de Aur; a fost denumit "de aur" deoarece în trecut era acoperit de mozaicuri de aur. Turnul odihneşte pe malul rîului şi face parte din vechiul zid de protecţie a oraşului, fiind construit în anul 1220. Pe timpul stăpînirii creştine turnul era un sediu administrativ maritim. În prezent adăposteşte muzeul maritim ce expune minunate machete, hărţi maritime, documente antice şi alte obiecte folosite de către marinarii epocii.

 

Centrul oraşului

Strada Sierpes Sevilla Spania

Situat în partea de nord a Catedralei, centrul oraşului Sevilla este alcătuit dintr-o mulţime de străduţe şi alei ce duc spre mici pieţe.Cele mai renumite sunt: Piaţa San Francisco şi faimoasa stradă Sierpes, piaţă publică din vremuri străvechi (secolul al-XVI-lea), Piaţa Salvador, cunoscută după imensa biserică roşie în stil baroc ce o domină, Piaţa Alfalfa, plină de viaţă, şi nu în ultimul rînd magnifica Casa de Pilatos, un amalgan fascinant de stiluri arhitectonice: maur, gotic şi renascentist.

Arena de coride Maestranza

Arena pentru coride Maestranza din Sevilla

Nu pierde o ocazie unică de trăi o experienţă de neuitat, participînd la un spectacol taurin: corida de tauri. Aceste spectacole sunt foarte renumite în Sevilia şi întreaga Andalusie. Dacă eşti un admirator împătimit al coridelor de tauri, Maestranza din Sevilla e locul potrivit. În cazul în care eşti un protector al animalelor şi nu doreşti să vezi un animal însîngerat te sfătuim să nu intri într-o astfel de arenă.

Arena pentru coride din Sevila este una dintre cele mai vechi şi mai mari arene din Spania ( a fost construită în anul 1758).

 

revenire sus

următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

 
Studiază limba spaniolă în Spania
    Învaţă limba spaniolă în Malaga  


harta Sevilla
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria oraşului Sevilla | Informaţii utile | Harta Sevilla | Meteo | Transportul in Sevilla | Monumente Sevilla | Muzee Sevilla

Viaţa de noapte în Sevilla | Provincia Sevilla | Restaurante