N
Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Pietoni din centrul oraşului  Sevilla SpaniaLa plimbare


Sevilla este un oraş compact şi uşor accesibil, nu te poţi rătăci. În centrul Sevilliei există o zonă pietonală pe unde vizitatorul se poate plimba admirînd minunăţiile oraşului. În numai 20 de minute poţi străbate, într-o plimbare relaxantă, drumul ce leagă zona Universităţii din Sevilla cu parcul Maria Luisa şi piaţa Nouă.

În bicicletă prin  Sevilla SpaniaÎn bicicletă


Vastele alei şi parcuri ale Sevilliei permit călătorului să colinde oraşul în bicicletă. Datorită traficului, plimbările în bicicletă pe şoselele oraşului nu sunt uşor de realizat dar puteţi să vă aventuraţi şi cu această activitate.

Autobuzele urbane


Pentru distanţe mari vă sfatuim să folosiţi autobuzele urbane, mijlocul de transport la îndemăna oricui, rapid şi economic: costul unui bilet este de doar 0.90 EUROS. Acest mijloc de transport se află la dispoziţia tutor zilnic începînd cu ora 6 pînă la ora 11:15 pm. Mai multe informaţii despre liniile urbane ce circulă în Seviilla (hărţi cu toate liniile de autobuze) se găsesc la Biroul de Informaţii Turistice a oraşului.În chioşcurile denumite "Tabacos" se pot cumpăra abonamente lunare sau cartele de cîte 10 sau 20 de călătorii; în acest mod veţi călători economic. Autobuze urbane Sevilla Spania Reţeaua de autobuze urbane include linii pentru circuite (autobuzele C-1, C-2, C-3 şi C-4) şi liniile pentru direcţiile Nord, Sud, Est şi Vest. Toate aceste autobuze trec prin următoarele puncte principale ale oraşului:

 

Plaza Nueva (Piaţa Nouă)
Plaza de la Encarnación
La Barqueta
Prado de San Sebastian

Taxi

Taxi-ul este un mijloc de transport util în special pe timpul nopţii, cînd unele străzi devin nesigure pentru vizitatorul ce nu cunoaşte Sevilla; cu toate că e mai scump decît autobuzul, mulţi turişti preferă acest mijloc de transportTaxi Sevilla Spania. Taxi-urile pot fi uşor identificate după culoarea lor albă. Lumina verde însoţită de cuvîntul "libre" ne semnalează disponibilitatea maşinii. În cazul în care ai nevoie de o furgonetă sau o maşină de capacitate mare poţi solocita sunînd la compania de taxi. Preţul aproximativ, în interiorul oraşului, variază între 3 şi 6 euros.O cursă pentru aeroport costă în jur de 17 euros pe timpul zilei, 20 de euros pe perioada concediilor sau în zile de sărbătoare. De obicei taxi-urile pot fi luate chiar pe străzi, în locul unde ne aflăm; cel mai uşor localizăm maşinle în punctele cheie special amenajate pentru taxiuri cum sunt:

Piaţa Duque (în faţa Centrului Comercial El Corte Inglés)
Piaţa Encarnación
Piaţa Alfalfa
PiaţaNueva
Piaţa Cuba

Numere de telefon utile pentru taxi:
(00 34) 95 467 55 55
(00 34) 95 458 00 00

Călătoria în tren

Cum putem ajunge la gară din centrul oraşului Sevilla ?
Dacă alegem să călătorim în tren, locul potrivit pentru a găsi acest mijloc de transport este staţia de tren numită Santa Justa, situată pe strada Kansas City,15-20 minute distanţă de centrul oraşului.O cursă în taxi te costă în jur de 4-6 euros, depinde de punctul în care te afli.O altă variantă de transport e autobuzul urban: liniile C-2 şi 32 opresc în Santa Justa.

Cum putem ajunge în centrul oraşului de la gară ?
De la gară spre centru poţi călători în taxi sau în autobuzul 32 pînă la Piaţa Encarnacion. Pentru a ajunge în Piaţa Nouă (Plaza Nueva) faci o mică plimbare pînă la bulevardul Cansas City unde se opreşte autobuzul 21. Doritorilor de o plimbare le recomandăm mersul pe jos, ieftin şi plăcut.

Bilete pentru călătoriile în tren pot fi cumpărate ăn Gară, la agenţia RENFE de pe strada Zaragoza sau on line (în internet) prin intermediul site-ului RENFE. De asemenea agenţiile de voiaj sau turistice îţi pot facilita bilete de tren. Pentru a ajunge cît mai repede în capitala Spaniei, Madrid te sfătuim să alegi trenul rapid AVE, tren de viteză superioară ce îţi oferă o călătorie rapidă şi comodăTrenul  AVE Sevilla Spania . Costul acestor călătorii este mai ridicat dar îşi merită preţul. După ora 22.00 biletul e mai ieftin dar nu porni la drum fără să te informezi unde vei dormi cînd ajungi în Madrid la ora 24.30 noaptea. Dacă ai norocul să găseşti o ofertă de zbor poţi călători în avion pe un preţ inferior celui de tren, doar 25 de euros. Pe site-ul RENFE poţi consulta orarul trenurilor şi costurile biletelor de călătorie.

 

Informaţii & link-uri de interes
RENFE Informaţii 24 ore: (0034) 902 24 02 02
http://www.renfe.es

Autobuze regionale
Cum ajungi la sau de la staţia de autobuze?
Staţia  centrală de  autobuze plaza de Armas Sevilla SpaniaÎn Sevilla există două staţii de autobuze regionale; ambele sunt situate în centru, se poate ajunge intr-o plimbare scurtă, dacă doreşti. Dacă preferi taxi-ul nu ai de cît să te desplasezi pînă în Piaţa de Armas, o aruncătură de băţ de podul Triana şi Regii Catolici (Reyes Católicos). Cealaltă staţie cunoscută sub numele Prado de San Sebastian se află situată în apropierea universităţii, lîngă parcul numit Jardines de Murillo. Dacă doreşti să călătoreşti spre destinaţii precum Cadiz, Granada, Malaga sau Carmona te sfătuim să alegi staţia de autobuze denumită Prado de San Sebastian;dacă alegi destinaţii precum Huelva, oraşe situate in afara provinciei Andalusia, Madrid, în Extremadura sau destinaţii din Portugalia alege staţia de autobuze din Plaza de Armas. Forma cea mai uşoară de a obţine informaţii de călătorie este de a întreba în punctele de informaţii turistice sau direct în staţiile de autobuz.

Staţia  autobuze din Piaţa San Sebastian Sevilla Spania

Informaţii utile & link-uri de interes
Staţia de autobuze Prado de San Sebastian
Tel: (0034) 954 41 71 11


Staţia de autobuze Plaza de Armas
Tel:(0034) 954 90 80 40

Călătoria în avion- aeroporturi

Cum ajungem la aeroport?
Aeroportul cel mai apropiat de Sevilla se numeşte San Pablo şi se situează cam la 12 km spre nord. Se poate ajunge în taxi (plăteşti cam 17 euros pe timpul zilei şi în jur de 20 de euros tarif de noapte, duminica şi de sărbători).Dacă doreşti să călătoreşti în autobuz, punctele cheie unde opresc autobuzele pentru aeroport sunt:

Puerta Jerez (în faţa Hotelului Alfonso XIII - lîngă Palatul San Telmo)
Palos de la Frontera (în continuarea Cazino-ului Exposición)
Pedro de Castro (Hotelul Pasarela - Hotelul Meliá)
Enramadilla (RENFE - Viapol)
Avda. San Francisco Javier (Edificiul Sevilla II)
Luis de Morales (Hotelul Portacoeli - Hotelul Lebreros)
Avenida Kansas City (Staţia Santa Justa - Hotel Occidental)
Costul unei călătorii pentru aeroport este de 2,50 Euros; fiecare jumătate de oră trece un autobuz pentru aeroport, începînd cu ora 6:15 am (ultimul autobuz pleacă la 21.00 pm).

Pentru a afla mai multe informaţii te sfătuim să contactezi compania de autobuze Los Amarillos, companie ce efectuează acest serviciu de transport, telefon (0034) 902 21 03 17.

Cum ajungem în centru oraşului de la aeroport:
Dacă optezi pentru un taxi cu siguranţă vei găsi o mulţime la ieşirea din terminalul "Sosiri" (Llegadas). Nu uita să respecţi regula: adresează-te primei maşini din linea de aşteptare, şoferul te va ajuta cu bagajul. Dacă preferi autobuzul, îl vei găsi la ieşirea din terminal, pe partea dreaptă, trecînd de şirul taxiurilor. În cazul în care doreşti să închiriezi un autoturism vei găsi numeroase agenţii la ieşire.

 

Informaţii utile & link-uri de interes
Aeroportul San Pablo Tel: (003 ) 954 44 90 00
Agenţii ale aeroportului San Pablo Tel: (0034) 954 22 89 01
Los Amarillos (Autobuze pentru aeroport): ( 0034) 902 21 03 17


revenire sus

 

următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

 

 
Studiază limba spaniolă în Spania
    Învaţă limba spaniolă în Malaga  


harta Sevilla
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria oraşului Sevilla | Informaţii utile | Harta Sevilla | Meteo | Transportul in Sevilla | Monumente Sevilla | Muzee Sevilla

Viaţa de noapte în Sevilla | Provincia Sevilla | Restaurante