Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Sevilla - 2012
Sevilla - 2012.

Volgens de legende werd Sevilla gesticht door de Griekse held Hercules en zou de nederzetting gelieerd zijn aan de cultuur van de Tartessiers of Turdetaniërs. Onder de Romeinen kreeg Sevilla de naam Hispalis, de Moren noemden haar Isbiliya. De grootste bloeiperiode maakte Sevilla door in de periode ná de ontdekking van Amerika.

barco navegando por el rio Guadalquivir Sevilla España

Sevilla ligt aan de oevers van de Guadalquivir. De rivier is bevaarbaar vanaf Sevilla tot aan de monding bij Sanlucar de Barrameda, aan de Atlantische kust. In het verleden speelde de haven van Sevilla een belangrijke rol in het handelsverkeer tussen Spanje en Amerika en nog steeds is het een van de drukste rivierhavens van Spanje.

Imagen de la giralda de Sevilla España

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Sevilla (een van de grootste van Europa), La Giralda, en het Alcazar paleis. Verder herbergt het centrum historische pareltjes als het huis van Pilatus, het historische stadhuis, het Archivo General de Indias (waarin oude archieven worden bewaard over Amerika) en het Museum voor Schone Kunsten (de op een na grootste kunstcollectie van Spanje). Ook vindt u er prachtige kloosters, parochiekerken en paleizen.

Sevilla heeft twee wereldtentoonstellingen georganiseerd (1929 en 1992) en is bovendien de administratieve hoofdstad van Andalusië.

Vista de Sevilla desde el puente de Isabel IIOndanks zijn monumentale gebouwen en indrukwekkende geschiedenis, staat Sevilla wijd en zijd bekend als een vrolijke stad. De inwoners van Sevilla staan bekend om hun scherpe humor en de stad zelf om zijn levendige sfeer. Het is de grootste stad van Zuid-Spanje, de stad van Carmen, Don Juan en Figaro.

Dat Sevillanen grote acteurs zijn is goed te zien tijden de jaarmarkt, de Feria de Abril. Dan is het een week feest in Sevilla, met drank, lekker eten en dansen. Het feest gaat dag en nacht door in de meer dan duizend speciaal voor de gelegenheid opgerichte cabines, de zogenaamde casetas. Maar bovenal biedt dit feest de ideale gelegenheid om te pronken. De mannen paraderen door de straten met hun mooiste paarden, de vrouwen laten hun danskunsten zien uitgedost in de meest prachtige en uitbundig gekleurde flamencojurken.

Imagen de la virgen de la Macarena Sevilla EspañaVlak voor de jaarmarkt vindt nog een belangrijk evenement plaats, de Heilige Week, ofwel de Semana Santa. Dit religieuze festival wordt de week voor Pasen gehouden. Dan trekken gepuntmutste boetelingen in lange processies door de overvolle straten, barokke tronen met zich meedragend waarop beelden van Jezus of María. Beide evenementen zijn het bezoeken meer dan waard.

Sevilla beschikt over een benijdenswaardig monumentaal erfgoed. De beste manier om de stad te leren kennen is een wandeltocht langs de verschillende wijken. Zoals de oude Joodse wijk Santa Cruz, met zijn smalle straatjes, kletterende fonteintjes en tuinen omringd door sierhekwerk. Waar smeedijzeren bloemen hun natuurlijke evenbeeld weerspiegelen en waar rust en schaduw heerst. De oude volkswijk Triana Barrio de Santa Cruz Seville Spainis de bakermat van de flamenco en kent een lange traditie op het gebied van stierenvechten. De wijk heeft karakteristieke binnenplaatsjes en sfeervolle straatjes. In de Calle Betis wordt het silhouet van de huizen prachtig weerspiegeld in de rivier de Guadalquivir.  In deze wijk zijn ook veel keramische kunstenaars gevestigd. De wijk San Lorenzo is indrukwekkend en stil. La Macarena heeft haar roem te danken aan het wereldberoemde Mariabeeld Virgen de la Esperanza Macarena. Wereldberoemd zijn verder het Parque Maria Luisa en de winkelstraat Calle Sierpes. In het Parque María Luisa bevinden zich tevens het Plaza de España en het Plaza de América, beiden aangelegd ter gelegenheid van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929.

De wijk Triana, die evenwijdig loopt aan de rivier, is een goede plek om uit Discoteca de calle Betis Triana Sevilla Españate gaan. In de Calle Betis, vlakbij de haven, vindt u trendy bars, pubs, clubs, cafés en restaurants. Maar ook in de rest van de stad zijn diverse discobars en nachtclubs te vinden met een divers aanbod van muziek. Dat kan variëren van moderne Spaanse pop, Hip-Hop, Rhythm and Blues tot Salsa, Merengue, Samba, Funky en House. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich in het centrum en omgeving, rond de Plaza Alfalfa, en de Alameda de Hercules. Tijdens de zomer verplaatst de actie zich meer naar de grote clubs langs de rivier, in de omgeving van de Puente del Alamillo.

 


Terug naar boven


Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Spanje  


Map van Sevilla
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Sevilla | Nuttige informatie | Kaart van Sevilla | Het weer in Sevilla | Openbaar vervoer | Monumenten in Sevilla

Musea in Sevilla | Nachtleven in Sevilla | De Provincie Sevilla | Restaurants | Tienda Bicicletas