Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

De provincie Sevilla biedt veel bezienswaardigheden die uw bezoek meer dan waard zijn.

Retratos de ciudadanos romanos de Italica

De Romeinse ruïnes van Italica
De ruïnes van Italica bevinden zich in de gemeente Santiponce. Dat is een klein plaatsje op ongeveer 15 km buiten het centrum van Sevilla. De overblijfselen uit de Romeinse tijd liggen verspreid over een heuvel met uitzicht op het rivierdal van de Guadalquivir en op ongeveer 7km van de stadsgrenzen van Sevilla. Italica werd in 206 voor Christus gesticht door de Romeinse generaal Scipio. De vesting moest tijdens de tweede Punische oorlog (218-201 v. Chr.) dienen als opvangplek  voor gewonde soldaten afkomstig uit het nabije Ilipa Magna (het huidige Alcala del Rio). Italica is de oudste Romeinse nederzetting op het Iberisch schiereiland.

"Sierra Sur" van Sevilla
Dit gebied staat bekend om zijn outdooractiviteiten. U kunt zweefvliegen in Montellano, bergbeklimmen in Moron en Algamitas (Sevilla's hoogste berg), wandeltochten maken of fietsen. U kunt ook paardrijden over de Vía verde de Coripe, een oude spoorlijn met 26 tunnels die u voert door een prachtige omgeving. 

Carmona
Gelegen in de laagvlakte van de rivier Corbones, is Carmona een opvallende stad. En niet alleen door zijn kleine omvang, maar vooral doordat er vele resten zijn terug te vinden van oude culturen. Carmona is beroemd om zijn cultureel erfgoed. In het oude centrum treft u kerken, paleizen en oude stadsmuren, maar bovenal het overal bovenuit stekende Moorse fort Alcazar del Rey Don Pedro. De ligging van Carmona, op slechts enkele kilometers van Sevilla, maakt een bezoek aan deze schat aan cultureel erfgoed tot een echte aanrader. Carmona heeft ook een uitgebreid aanbod op culinair gebied, met de nadruk op de traditionele Sevillaans-Andalusische keuken.

Alcala de Guadaira
De stad Alcala de Guadaira ligt niet ver van het centrum van Sevilla. U vindt hier een kasteel met elf torens. Met name de centrale toren, de donjon, is heel indrukwekkend. In Alcala zijn ook mooie Pinos de Oromana (parasoldennen) te vinden.

Sanlucar de Barrameda, Doñana
Het is mogelijk een boottocht te maken door het rivierlandschap van de Guadalquivir, met als eindbestemming Sanlúcar de Barrameda en het natuurpark La Doñana. Tijdens de boottocht wordt twee keer gestopt in het nationale park van Doñana. Bij de eerste stop kunt u langs een van de vele wandelpaden een rondwandeling maken door het prachtige landschap van dit beschermde natuurgebied. Sanlucar de Barrameda staat ook bekend om zijn heerlijke verse vis en zeevruchten. De lokale specialiteit is de droge Manzanilla sherry, die zijn licht zilte smaak te danken heeft aan de zeerijke omgeving en de vochtige westenwind. 

Puebla del río
In het vogelreservaat La Cañada de los Pájaros, bij Puebla del Rio, bevindt zich een enorme kolonie witte zwanen. In het park leven heel veel verschillende soorten watervogels.

Sierra Norte van Sevilla
Het natuurpark Sierra Norte de Sevilla bevindt zich in een zacht glooiend landschap in het noorden van de provincie Sevilla. In het park leven een groot aantal wilde dieren. U vindt hier met name zoogdieren als bergkatten, otters, wilde zwijnen, (dam)herten, konijnen en hazen.  Ook de vogelpopulatie in het park is goed vertegenwoordigd. Er zijn gieren, patrijzen, zwarte ooievaars en arenden. Langs de zijtakken van de rivieren Hueznar en Viar groeien essen, wilgen en elzen.
De Sierra Norte is de ideale vakantiebestemming voor diegene die wil genieten van de rust en natuur van het Spaanse binnenland en het massatoerisme aan de kust liever uit de weg gaat.

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Spanje  


Map van Sevilla
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Sevilla | Nuttige informatie | Kaart van Sevilla | Het weer in Sevilla | Openbaar vervoer | Monumenten in Sevilla

Musea in Sevilla | Nachtleven in Sevilla | De Provincie Sevilla | Restaurants | Tienda Bicicletas