Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Gente caminando por el centro de Sevilla EspañaTe voet
Sevilla is een goed toegankelijke stad. Het centrum van Sevilla is relatief klein en alles ligt op loopafstand. Een wandeling vanaf de Universiteit van Sevilla door het Parque Maria Luisa naar het Plaza Nueva kost niet meer dan een kleine 20 minuten. 

paseando en bicicleta Sevilla EspañaPer fiets
Ook een manier om de stad te ontdekken is per fiets. Hoewel de wegen vlak zijn en goed begaanbaar, dient wel rekening te worden gehouden met het drukke stadsverkeer.

Stadsbus
De stadsbus is de beste optie voor de wat langere afstanden. Een enkele rit binnen het centrum kost 0,90 euro. De bussen rijden dagelijks van 6.00 uur tot 23.15 uur. Een Autobus urbano Sevilla Españakaart met de beschikbare busroutes is verkrijgbaar bij de plaatselijke toeristeninformatie. Als u van plan bent veel van de bus gebruik te maken, is het raadzaam een tienrittenkaart te kopen, de zogenaamde bonobus, verkrijgbaar bij kiosken en tabakszaken. Als u verblijf langer duurt, behoort de aanschaf van een maandkaart tot de mogelijkheden. Het busnetwerk bestaat uit cirkelvormige lijnen (bussen C-1, C-2, C-3 en C-4) en uit route-lijnen (noord, zuid, oost en west). De meeste bussen zijn te vinden op de volgende vier locaties:

Plaza Nueva
Plaza de la Encarnación
La Barqueta
Prado de San Sebastian

Taxi
De taxi is een goede en veelgebruikte manier om zich in Sevilla te verplaatsen. Dit geldt met name voor de nachten, als het op straat niet Taxi Sevilla Españaecht meer veilig is.  Taxi's vormen dan een prettig alternatief, al zijn ze wel stukken duurder dan de bus. Een taxi aanhouden is niet moeilijk. Een taxi is vrij als het bordje "Libre" (vrij) te zien is en het groene licht op het dak brandt. De meeste taxi's zijn nieuw en bieden voldoende ruimte voor twee personen en flink wat bagage. Als u een grotere taxi of een taxibusje wenst, kunt u dat telefonisch kenbaar maken. Een taxirit kost gemiddeld tussen de 3 en 6 euro. Er geldt tegenwoordig een vast tarief voor een rit vanuit het vliegveld naar het centrum of andersom. Overdag betaalt u 17 euro, s-'avonds na 22.00 uur, 's nachts, tijdens vakanties en op zon-en feestdagen bent u 20 euro kwijt. Als ter plekke geen taxi te krijgen is, is het handig te weten dat bij alle grote pleinen in het centrum van Sevilla taxistandplaatsen te vinden zijn. De beste opstapplaatsen voor taxi's:

Plaza del Duque (tegenover het warenhuis El Corte Inglés)
Plaza de la Encarnación
Plaza Alfalfa
Plaza Nueva
Plaza de Cuba

Telefoonnummers taxi:
95 467 55 55
95 458 00 00

De Trein
Bereikbaarheid station vanuit het centrum:
Het beste is de trein te nemen (of uit te stappen) op het station Santa Justa. Dit station ligt in de nabijheid van het centrum van Sevilla aan de Avenida Kansas City. Indien u de afstand centrum-station lopend af wilt leggen, moet u rekenen op een wandeling van 15-20 minuten, mede afhankelijk van uw uitgangspositie. Indien u de taxi neemt, kost dat rond de 4 to 6 euro, wederom mede afhankelijk van waar u zich bevindt. Twee buslijnen stoppen bij het station: Bus C-2 en bus 32.

Bereikbaarheid centrum vanuit het treinstation:
Na aankomst met de trein kunt u bij de uitgang van het station een taxi nemen naar het centrum. Een ritje centrum kost 4 tot 6 euro. Als u liever met de bus gaat, kunt u kiezen uit twee lijnen. Lijn nummer 32 brengt u naar de Plaza de la Encarnaciónin het centrum. Indien u liever uitstapt bij het meer centraal gelegen Plaza Nueva, kunt u beter bus 21 nemen. De opstapplaats voor deze bus bevindt zich twee blokken verder, eveneens aan de Avenida Kansas City.Indien u niet zoveel bagage heeft, is de afstand te voet ook goed af te leggen.

Treinkaartjes zijn te koop bij het station en bij het kantoor van de RENFE (het Spaanse spoorwegbedrijf). Dit kantoor bevindt zich achter het Plaza Nueva, aan de Calle Zaragoza. De kaartjes kunnen ook via internet worden gekocht via de website van de RENFE. Daarnaast worden ook treinkaartjes verkocht via reisbureaus, vaak in combinatie met andere diensten, als vlucht en accommodatie. Bijna op iedere straathoek in Sevilla bevindt zich wel een reisbureau, dus eentje vinden zal geen problemen opleveren. Wanneer u wilt reizen naar Madrid, kunt u er ook voor kiezen de hogesnelheidslijn AVE te nemen. Dit bespaart u veel tijd. De kaartjes zijn duurder, maar het is zeker de overweging waard. Een persoonlijke aanrader voor als u toch liever wat minder betaalt: neem de hogesnelheidstrein van 22.00 uur. Bedenk wel dat u dan midden in de nacht aankomt in Madrid, om 01.30 uur. Verzeker u van tevoren van een overnachtingsplek. Soms is het echter goedkoper een vlucht te nemen Tren AVE Sevilla Españanaar Madrid. Zeker als u daarbij gebruik maakt van het openbaar vervoer om van en naar het vliegveld te raken. Ik heb zelf eens een vlucht gevonden van Sevilla naar Madrid voor niet meer dan 25 euro, ofwel de helft van wat ik kwijt zou zijn geweest met de hogesnelheidstrein. Meestal is een ritje met de AVE wel goedkoper, maar dat gaat dus niet altijd op. Prijzen, dienstregeling en reistijden zijn te vinden op de website van de RENFE.

Voor meer informatie:
RENFE 24-uurs helpdesk: +34 902 24 02 02
http://www.renfe.es

Regionale buslijnen
Bereikbaarheid busstations:
Plaza de armas bus station Seville SpainSevilla-centrum heeft twee busstations. Beiden zijn op loopafstand bereikbaar.  Uiteraard kunt u ook een taxi nemen. U hoeft aan de taxichauffeur alleen maar de naam van het station door te geven.  Het busstation Plaza de Armas ligt op drie blokken afstand van de Puente de Triana en de Calle Reyes Católicos. Het busstation Prado de San Sebastián ligt vlakbij de universiteit van Sevilla, recht tegen over de Jardines de Murillo. De keuze voor het juiste busstation is soms erg verwarrend en hangt af van de eindbestemming. Indien uw eindbestemming gelegen is binnen Prado de San Sebastian Bus Station Seville SpainAndalusië, te weten steden als Cadiz, Granada, Malaga of Carmona, dan dient u zich te begeven naar het Prado de San Sebastian.  Als uw eindbestemming buiten Andalusië ligt, dan moet u uw opwachting maken bij het Plaza de Armas. U doet er echter goed aan hierover van tevoren navraag te doen, daar dit nog wel eens wil veranderen. Helaas zijn de betreffende informatielijnen slecht bereikbaar. Daarom is het aan te raden een dag tevoren bij betreffend busstation navraag te doen, en anders u te richten tot de toeristeninformatie.
Voor meer informatie:
Busstation Prado de San Sebastian
Tel: 954 41 71 11
Busstation Plaza de Armas
Tel: 954 90 80 40

Vliegen
Vliegveld

Bereikbaarheid luchthaven:
Luchthaven San Pablo ligt op 12 km ten noorden van Sevilla. Voor een taxirit naar het vliegveld betaalt u sinds kort een vast tarief. Overdag bent u 17 euro kwijt, 's avonds na 22.00 uur, 's nachts, tijdens de vakantieperiodes en op zon-en feestdagen moet u 20 euro betalen. U kunt ook de bus nemen naar het vliegveld. Op diverse plekken in het centrum zijn opstapplaatsen te vinden:
Puerta Jerez (tegenover het Hotel Alfonso XIII - deze halte is sinds kort weer in gebruik en ligt tussen voornoemd hotel en het Palacio de San Telmo ).
Palos de la Frontera (ligt in het verlengde van het Casino de la Exposicón)
Pedro de Castro (Hotel Pasarela - Hotel Meliá)
Enramadilla (RENFE - Viapol)
Avda. San Francisco Javier (Edificio Sevilla II)
Luis de Morales (Hotel Portacoeli - Hotel Lebreros)
Avenida de Kansas City (Treinstation Santa Justa - Hotel Occidental)
Buskaartjes kosten 2,50 euro. Vanaf 6.15 uur in de ochtend vertrekt er elk half uur een bus naar het vliegveld. Van 15.00 uur tot 16.30 wordt de busdienst onderbroken door een middagpauze van anderhalf uur. De dienstregeling eindigt om 21.00 uur s’-avonds. Voor meer informatie dient u zich te richten tot betreffende busmaatschappij “Los Amarillos”. Tel.: 902 21 03 17
Bereikbaarheid centrum vanuit het vliegveld:
De taxistandplaats bevindt zich net buiten de deuren van de aankomsthal, niet ver van de bagagebanden. U dient zich te begeven naar de voorste taxi in de rij. Meestal is de chauffeur bereid u te helpen met uw bagage. U kunt ook de bus nemen. Bij het verlaten van de aankomsthal vindt u de bushalte aan uw rechterzijde, net voorbij de taxistandplaats. De dienstregeling staat aangegeven bij de bushalte. U kunt uiteraard ook een auto huren. In de aankomsthal van het vliegveld kunt u kiezen uit diverse autoverhuurbedrijven.

Voor meer informatie:
Luchthaven San Pablo Tel: 954 44 90 00
Kantoor luchthaven San Pablo Tel: 954 22 89 01
Los Amarillos (buslijn luchthaven): 902 21 03 17


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Spanje  


Map van Sevilla
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Sevilla | Nuttige informatie | Kaart van Sevilla | Het weer in Sevilla | Openbaar vervoer | Monumenten in Sevilla

Musea in Sevilla | Nachtleven in Sevilla | De Provincie Sevilla | Restaurants | Tienda Bicicletas