Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Museo de bellas artes Sevilla EspañaMuseum voor Schone Kunsten
Plaza del Museo, 9
Tel.: (95) 422 07 90

Het Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes) is gevestigd in het oude klooster La Merced. Het gebouw is gegroepeerd rondom drie binnenplaatsen en dateert uit de achttiende eeuw. Het ontwerp is van architect Juan de Oviedo.

Het museum huisvest een van de belangrijkste schilderijencollecties van Spanje, waaronder meesterwerken van Murillo, Ribera, El Greco, Pacheco, Roelas, Herrera, Murillo, Zurbarán en Valdes Leal.

Het Museum voor Schone Kunsten beschikt over een eigen kunstopleiding gericht op de restauratie van kunstwerken. Verder zijn er ruimtes voor tijdelijke exposities, is er een bibliotheek, een onderzoekscentrum, archiefruimte, een fototentoonstelling, een conferentieruimte en een koffieshop.

Dagen Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 15:00 - 20:00
Woensdag-Zaterdag 09:00 - 20:00
Zondag 09:00 - 15:00

Museo arqueológico de Sevilla España

Archeologisch Museum
Plaza de América (Parque de María Luisa)
Tel.: (95) 423 24 01

Het archeologisch museum van Sevilla bevindt zich in in het Parque María Luisa, aan de Plaza de America. Het is gehuisvest in het voormalige Paviljoen van Schone Kunsten gebouwd ter gelegenheid van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 door de architect Anibal Gonzalez.

Van de vele tentoongestelde stukken moeten met name de Romeinse ruïnes uit de stad Italica worden genoemd. Het topstuk van de collectie is de Schat van Carambolo, afkomstig van de Iberische stam der Tartessiers en daterend uit de 7 of 8 eeuw voor Christus.

Dagen Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag-Vrijdag 09:00 - 14:30
Vakanties Gesloten

Museo de Artes y costumbres populares de Sevilla España

Museum voor volkskunde
Plaza de América (Parque de María Luisa)
Tel.: (95) 423 25 76


Etnologisch museum met interessante voorwerpen uit heel Andalusië.

Dagen Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag-Vrijdag 09:00 - 14:30
Vakanties Gesloten

 

Museum voor Moderne Kunst
Santo Tomás, 5
Tel.: (95) 421 58 30

Het Museum voor Moderne Kunst (Museo de Arte Contemporáneo) is in 1994 samengegaan met het Andalusisch Centrum voor Moderne Kunst. De collectie van dit museum bestaat uit schilderijen, beelden, gedichten, tekeningen, wandtapijten en kunstvoorwerpen van Spaanse kunstenaars uit de twintigste eeuw, waaronder Bacarisas, Barbadillo, Caballero, Cortijo, Gordillo, Guerrero en Mateos.

Dagen Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag-Vrijdag 10:00 - 21:00
Zaterdag-Zondag 10:00 - 14:00

 

Curro Romero SevillaStierenvechtmuseum
Real Maestranza de Caballería de Sevilla.
Paseo Colón, 12


Dit museum werd opgericht in 1989 met de steun van de Koninklijke Cavalerie en bevindt zich onder de tribunes van de arena. In dit museum vindt u kostuums van beroemde stierenvechters, trofeeën, foto's en andere objecten uit de wereld van het stierenvechten.

Dagen Openingstijden
Maandag-Vrijdag 10:00 - 13:30
16:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 13:30
Zondagen en Vakanties gesloten

 

Museo naval de Sevilla España

Scheepvaartmuseum
Torre del Oro. Paseo Colón.
Tel.: (95) 422 24 19

In deze opsomming mogen we zeker het scheepvaartmuseum niet vergeten. Het is gevestigd in een van Sevilla's grootste trekpleisters, de Torre del Oro. In het museum treft u een collectie antieke zeekaarten en de maritieme geschiedenis van Sevilla.

Dagen Openingstijden
Maandag Gesloten
Maandag-Vrijdag 10:00 - 14:00
Zaterdag-Zondag 11:00 - 14:00

 

Museo regional militar de SevillaMilitair Museum
Puerta de Aragón; Plaza de España.

De collectie van dit museum bestaat uit restanten geërfd van de voormalige artillerie- en kruitfabriek van Sevilla, waaronder een belangrijke collectie kaarten, vlaggen, wapens en houten schepen uit Cuba, de Filipijnen en Puerto Rico.

Dagen Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag-Zaterdag 10:00 - 14:00
Zondagen en Vakanties Gesloten

 

El archivo de indias de Sevilla España

Het Archief van Indië
Avenida de la Constitución.
Tel: (95) 421 12 34


Het Archief van Indië (Archivo General de Indias) is gevestigd in de voormalige handelsbeurs van Sevilla, het Casa Lonja de Mercaderes. Het pand werd in de zestiende eeuw ontworpen door Juan de Herrera, tevens architect van het enorme paleis-klooster El Escorial nabij Madrid.   In 1785 werd het Archief van Indië in gebruik genomen. Het gebouw stond toen al meer dan 200 jaar. Binnen vindt u werelds belangrijkste verzameling van opnames, dagboeken, kaarten, tekeningen en andere documenten over de ontdekking van Amerika door de Spanjaarden; de diverse expedities, de verovering en uiteindelijke kolonisatie van  dit werelddeel, ook wel bekend als "De Nieuwe Wereld".

Dagen Openingstijden Activiteiten
Maandag-Vrijdag 10:00 - 13:00 Bezoek
Maandag-Vrijdag 08:00 - 15:00 Onderzoek
Zaterdag-Zondag Gesloten

 

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Spanje  


Map van Sevilla
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Sevilla | Nuttige informatie | Kaart van Sevilla | Het weer in Sevilla | Openbaar vervoer | Monumenten in Sevilla

Musea in Sevilla | Nachtleven in Sevilla | De Provincie Sevilla | Restaurants | Tienda Bicicletas