Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Севиля


 


Севиля

Севиля - 2012
Севиля - 2012.

Според легендата Севиля е основана от Херкулес и нейните корени са свързани с цивилизацията на тартесите. Наричана е Хиспалис през римското владение и Исбилия в епохата на арабите. Кулминация в своята история достига след откриването на Америка от Колумб.

barco navegando por el rio Guadalquivir Sevilla EspañaГрадът е разположен на брега на река Гуадалкивир, която е плавателна от Севиля до устието си близо до Санлукар де Барамеда, на атлантическия бряг. В по-стари времена пристанището на Севиля е играло много важна роля в търговията между Испания и Америките и днес все още продължава да е едно от най-активните речни пристанища на иберийския полуостров.

Imagen de la giralda de Sevilla EspañaСевиля е известна с един от най-забележителните исторически центрове в Европа –изпъкват минарето на Ла Хиралда, Катедралата (една от най-големите в християнския свят) и замъкът Алкасар. В нейните съкровища можем да включим също и Каса де Пилатос, Кметството, Архивът на Индиите (където се съхраняват исторически регистри от новия континент), Музеят на изящните изкуства (втората по големина галерия в Испания), манастири, църкви, дворци и др.
В Севиля са се провели две световни изложения (1929 и 1992г.) и е и административната столица на Андалусия.

Vista de Sevilla desde el puente de Isabel II Освен със своите забележителни старини и древната си история, Севиля е  световноизвестен град и на забавленията. Прочути са остроумието и духът на нейните граждани, като  самият град ви грабва и със своята жизненост. Това е най-големият град в Южна Испания, градът на Кармен, Дон Жуан и Фигаро.

Севилците са велики артисти и обичат да блеснат пред света с най-доброто, което носят в себе си, особено по време на годишния празник Ферия де Абрил, който продължава една седмица и е изпълнен с добра храна, напитки, фламенко, което се танцува денем и нощем на над хиляда подиума, специално построени за случая. Освен това позволява на мъжете да покажат езда на своите великолепни коне, а на дамите да танцуват в блестящите си, изпълнени с цветове рокли.

Imagen de la virgen de la Macarena Sevilla España Точно преди този празник се отбелязва Ла Семана Санта (Светата седмица) голям религиозен празник, когато каещите се с качулки обикалят в дълги процесии, следвани от големи барокови поставки, върху които се поставят фигури на Богородица и Христос, заобиколени през цялото време от веселото множество. И двете събития, които се провеждат през пролетта, си заслужава да се посетят.
Севиля разполага с историческо наследство, за което може да ѝ се завиди. Да направите една обиколка из нейните квартали е най-добрия начин да се опознае този град. Санта Крус, част от старото еврейско наследство, е изпълнен с Barrio de Santa Cruz Seville Spainтесни улички, ромон на вода, градини, в които фигури от ковано желязо имитират природната красота на цветята, сенчести кътчета и тишина. Триана е мястото, където се е зародило фламенкото, също има и традиции в бикоборството, характерни дворове, улици, съхранили атмосферата на старите предградия. Отражението им в реката можете да съзерцавате от улица Бетис. В Триана работят по-голяма част от художниците- керамици. Сан Лоренсо е величествен и тих. Блясъкът на Ла Макарена  се дължи на славата на неговата Дева. Световна слава имат също така и паркът Мария Луиса и улица Сиерпес. Там се намират и Пласа де Еспаня и Пласа де Америка, които бяха построени за Световното изложение през 1929г.

Кварталът Триана, разположен край реката, е добро място за излизане през нощта. Неговата улица Бетис, покрай крепостните Discoteca de calle Betis Triana Sevilla Españaзидове, е характерна с намиращите се на нея модни барове, клубове, кафета и ресторанти. Из целия град има различни дискотеки и диско барове, където пускат разнообразна музика като испански модерен поп, хип-хоп, ритъм и блус, салса, меренге, самба, фънки, хаус и т.н. Много такива места можете да откриете и в центъра, и в покрайнините, в зони като Пласа Алфалфа и Аламеда де Еркулес. През лятото действието се развива в големите клубове покрай реката, близо до Пуенте дел Аламийо.

 


връщане нагоре


следваща страница  

Снемане на отговорност:  Направихме всичко възможно информацията в този сайт да бъде максимално точна, такава, каквато е и не можем да носим отговорност за никакви загуби, вреди или неудобства понесени от някого в резултат на тази информация

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Курсове по испански в Испания
    Курсове по испански в Испания  


Карта на Севиля
 вижте увеличено  

 

Въведение | История на Севиля | Полезна информация | Карти на Севиля | Времето в Севиля | Средства за транспорт

Забележителности на Севиля | Музеите на Севиля | Нощен живот на Севиля | Провинция Севиля | Ресторанти | Tienda Bicicletas