Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Севиля


 


Севиля

В провинция Севиля се намират много забележителности, които си струва да бъдат посетени.

Retratos de ciudadanos romanos de Italica

Римските останки от Италика
Руините на Италика се намират в Сантипонсе, малък град на разстояние 15 км. от центъра на Севиля. Древните останки, които и днес можете да разгледате се простират върху една малка планина в долината на река Гуадалкивир, проблизително на 7 км. от град Севиля. Италика е основан през 206 г. пр.н.е. от римският генерал Сципион за войниците, ранени в битката за близкия град Илипа Магна, сега Алкала дел Рио по време на Втората Пуническа война. Това е най-древното римско селище на Иберийския полуостров.

Сиерра Сур де Севиля
Известна е поради възможностите за практикуване на спортове  на открито като безмоторно летене в Монтейано, катерене в Морон и Алгамитас (най-високият връх на Севиля), горски туризъм, колоездене, езда на коне из Виа Верде де Корипе – стар железен път, минаващ през 26 тунела в район с изключителна красота.

Кармона
Разположен в долината на река Корбонес, Кармона е град, известен със своите размери и със следите, оставени от разнообразните култури, които са го населявали през дългата му история. Църквите, дворците, крепостните стени са част от обширното художествено наследство, което Кармона подслонява в своя исторически квартал, в който доминира поради внушителния си ръст арабската крепост  Алкасар на крал Дон Педро. Неговата близост на няколко километра от Севиля ще ви даде възможност да се насладите на това значително художествено и материално наследство. В Кармона можете също така да опитате и от  гастрономическите изкушения, сред които са представени едни от най-вкусните и хранителни рецепти на севилската и андалуска традиция.

Алкала де Гуадаира
Град Алкала де Гуадаира се намира близо до централната част на Севиля и там е разположен стар  замък с 11 кули, сред които изпъква впечатляващата кула за чествания и красивите борови дървета в Оромана.

Санлукар де Баррамеда,  Доняна
Можете да се разходите с корабче по река Гуадалкивир в посока на Санлукар де Баррамеда, Доняна  и областта на р. Гуадалкивир на Севиля. По време на тази обиколка корабът спира на две места в Доняна. На първата спирка си струва да видите прекрасните пътеки, които ще ви заведат до запомнящи се пейзажи от националния парк. Санлукар де Барамеда също така е известен и със своите рибни и морски деликатеси. Специалитетът сред напитките тук е неповторимата мансанийя, която придобива своя сух, леко солен вкус от морския въздух и влажния вятър.

Пуебла дел Рио
Най-голямата колония от бели лебеди може да се види в Пуебла дел Рио. Резерватът Ла Каняда де лос пахарос дава подслон на огромен брой морски птици.

Сиера Норте де Севиля
Природният парк Сиерра Норте де Севиля се намира в северната част на провинция Севиля, в полупланинска зона. Там се среща значителна популация животни, начело с бозайници като забележителния испански планински рис, нутрия, дива свиня, елени- лопатари, зайци и др. Популацията на птици в парка също така е разнообразна с видове като лешояди, яребици, черни щъркели и орли. Освен това по притоците на реките  и особено на реките Уеснар и Виар се срещат дървесните видове ясен, върба и др.

Ла Сиера Норте е идеалното място за почивка за хора, които обичат природата и спокойствието и които предпочитат истинската Испания вместо масовия туризъм, който се практикува на брега на морето.

 

връщане нагоре

следваща страница  

Снемане на отговорност:  Направихме всичко възможно информацията в този сайт да бъде максимално точна, такава, каквато е и не можем да носим отговорност за никакви загуби, вреди или неудобства понесени от някого в резултат на тази информация

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Курсове по испански в Испания
    Курсове по испански в Испания  


Карта на Севиля
 вижте увеличено  

Въведение | История на Севиля | Полезна информация | Карти на Севиля | Времето в Севиля | Средства за транспорт

Забележителности на Севиля | Музеите на Севиля | Нощен живот на Севиля | Провинция Севиля | Ресторанти | Tienda Bicicletas