Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Севиля


 


Севиля

Gente caminando por el centro de Sevilla EspañaРазходка
Придвижването из Севиля е лесно. Центърът на града е компактен и лесно достижим пеша. Разходката от Университета на Севиля и парка Мария Луиса до Новия площад няма да Ви отнеме повече от 20 минути.

paseando en bicicleta Sevilla EspañaС велосипед
Използването на велосипед е много лесно за да се придвижиш из града поради неговия равен терен. Въпреки, че поради трафика,  може да не се окаже лесна задача.

С градски автобус
Най-лесният и бърз начин за придвижване из Севиля, ако трябва да стигнете на по- далечно разстояние, е градският автобус. Струва 0.90 евро за 1 пътуване. Автобусите се движат ежедневно от 6:00 сутринта до 23:15. Autobus urbano Sevilla EspañaОбщинският туристически център ще Ви предостави карта на всички автобусни линии. Ако смятате да ги използвате по-често, по добре си купете 1 бонобус (bonobus) от който и да е павилион за вестници. Ако планирате престой за повече от месец можете да си закупите месечна карта. Автобусната мрежа се състои от обиколни линии (автобусите C-1, C-2, C-3 и С-4) и маршрутни линии (север, юг, изток, запад). Повечето автобуси се движат по следните направления:

Пласа Нуева
Плаза де ла Енкарнасион
Ла Баркета
Прадо де Сан Себастиян

С такси
За придвижване през нощта най-подходящо е да вземете такси, защото по улиците може да има злосторници. Въпреки, че е малко по-скъпо от другите средства за транспорт, това е най-добрият начин Taxi Sevilla Españaза придвижване. Не е трудно да спрете такси на улицата, защото когато са свободни имат зелена светлина – което означава, че са на разположение. Повечето коли са нови и разполагат с достатъчно място за пътниците и техния багаж. Ако се нуждаете от по-голяма кола можете да поръчате изрично по телефона. Един превоз ще Ви излезе между 3 и 6 евро. От аерогарата до центъра на Севиля или обратно в момента цената е фиксирана. През деня ще ви таксуват 17 евро, а 20 евро през нощта, в неделя или по празници. Такси можете да хванете на основните площади на центъра и на специално обозначени места, а също и по улиците където се намирате. Най-добрите места да хванете такси са:

Plaza del Duque (срещу  Корте Инглес)
Plaza de la Encarnación
Plaza Alfalfa
Plaza Nueva
Plaza de Cuba
Телефонни номера за такси:
95 467 55 55;      95 458 00 00

Влак
Как да стигнете от центъра до гарата.
Най-лесно можете да хванете влак от жп гарата Санта Хуста де Севиля, която се намира на Авенида де Кансас сити близо до центъра. За тези които предпочитат пеша, разстоянието е 15-20 минути от центъра в зависимост от вашето местонахождение.
С такси ще стигнете до там приблизително за 4-6 евро. Две автобусни линии С-2 и автобус 32 имат спирки на тази гара.

Как да стигнете от гарата до центъра.
Можете да хванете такси от гарата за центъра точно на изхода и отново ще Ви струва 4-6 евро. Ако предпочитате да хванете автобус, двете най-добри възможности са: Автобус 32 ще  Ви закара до Пласа де ла Инкарнасион на центъра. Ако предпочитате Пласа Нуева, която е малко по близо до центъра, ше трябва да извървите една или две пресечки до Авенида де Кансас сити и да хванете автобус 21. Ако нямате много багаж, можете да стигнете и пеша до центъра.

Можете да закупите билети и на самата гара, в офиса на RENFE, който се намира на улица Сарагоса зад Пласа Нуева или онлайн на страницата за резервации на RENFE. Много туристически агенции също могат да Ви осигурят билети за влака особено ако ги поръчате заедно с вашия полет или друг вид пътуване. Тъй като можете да срещнете туристически агенции почти на всяка пресечка, няма да имате проблеми да получите необходимата информация. Когато Ви Tren AVE Sevilla Españaсе налага да пътувате за Мадрид най-добре е да вземете AVE – високоскоростен влак, който ще Ви спести много часове пътуване. Билетите са по скъпи от нормалните влакове, но си заслужава. Ако предпочитате да спестите малко пари, можете да хванете влака в 22:00 както аз веднъж направих, просто трябва да сте сигурни, че знаете какво правите и къде се намирате, защото ще пристигнете в Мадрид в 12:30 на следващия обяд. Имайте предвид, че може да Ви излезе по евтино да летите до Мадрид, особено ако използвате обществен транспорт за да стигнете и се върнете от съответното летище. Може да се намери полет за 25 евро, което е на половина от цената на  AVE. Като цяло AVE  е по-евтино, но не винаги. Най-добре да проверите точните цени и часове на съответните влакове до града, който желаете, в уеб страницата с разписанието на RENFE.
Информация и връзки
RENFE Informacion  24 часа: 902 24 02 02
http://www.renfe.es

Междуградски автобуси
Как да стигнете и да се върнете от автогарата?
Estación de autobuses de plaza de Armas Sevilla EspañaИ двете автогари на града се намират на центъра и в повечето случаи може да се стигне и пеша. Ако желаете да ползвате такси, просто кажете името на гарата на шофьора. Автогарата на Плаза де Армас е на три пресечки от моста на Triana y Reyes Católicos. Станцията Прадо де Сан Себастиан се намира близо до университета и срещу градините на Мурильо. Важно е, когато искате да пътувате с автобус от Севиля, да изберете точно автогарата. Има две възможности според направлението за пътуване : Prado de San Sebastian или Plaza de Armas. Ако ще пътувате за селища от Андалусия като Кадис, Гранада, Малага или Кармона, трябва да Estación de autobuses de Prado de San Sebastian Sevilla Españaотидете на автогара Прадо де Сан Себастиан. Ако ще пътувате за Уелва или друг град извън Андалусия като Мадрид, градовете от Екстремадура или Португалия трябва да се насочите към автогара Пласа де Армас. Във всеки случай най-добре е да попитате преди да се отправите към някоя от двете автогари. Обикновено е трудно да се получи информация по телефона. Линиите са или заети или никой не отговаря. Най-добре е да отидете на самата автогара предишния ден или да се обърете към туристическа агенция за помощ.
Информация за помощ и връзки
Автогара Прадо де Сан Себастиан
Тел.: 954 41 71 11
Автогара Пласа де Армас
Тел.: 954 90 80 40

Самолети и аерогари
Аерогарата Сан Пабло се намира на 12 километра на север от града. Цените на такситата са вече споменатите 17 евро през деня и 20 евро след 22:00 вечерта, неделите и празничните дни. Така също можете да стигнете до аерогарата и с автобус, който можете да хванете от следните спирки:

Puerta Jerez (срещу хотел Алфонсо XIII)
Palos de la Frontera (след Казиното на Изложението)
Pedro de Castro (hotel Pasarela – hotel Melia)
Enramadilla (RENFE – Viapol)
Avenida San Francisco Javier
Luis de Morales (Hotel Portacoeli – Hotel Lebreros)
Avenida de Kansas City ( гара Santa Justa – Hotel Occidental)
Автобусите потеглят на всеки половин час от 6:15 – до 21:00 с час и половина почивка в три след обяд и билетите струват 2.50 евро. За повече информация можете да се обадите в автобусната компания Лос Амарийос, която извършва превозите по този маршрут на телефон: 902 21 03 17

Как да стигнете от аерогарата до центъра
Такситата Ви очакват на изхода на терминала за пристигащи близо до мястото за получаване на багаж. Отправете се към първото в редицата такси и обикновено шофьорът ще Ви помогне с багажа. Можете да хванете и споменатия по-горе автобус, подминавайки редицата от таксита. Там има автобусна спирка, на която са изложени автобусните разписания. Можете и да наемете кола от офисите на летището в района на „Пристигащи”.

Информация за помощ и връзки:
Аерогара  Сан Пабло, Тел: 954 44 90 00
Офиси на летището Сан Пабло, Тел: 954  22 89 01
Лос Амарийос (Автобус от аерогарата), тел: 902 21 03 17


връщане нагоре

следваща страница  

Снемане на отговорност:  Направихме всичко възможно информацията в този сайт да бъде максимално точна, такава, каквато е и не можем да носим отговорност за никакви загуби, вреди или неудобства понесени от някого в резултат на тази информация

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Курсове по испански в Испания
    Курсове по испански в Испания  


Карта на Севиля
 вижте увеличено  

 

Въведение | История на Севиля | Полезна информация | Карти на Севиля | Времето в Севиля | Средства за транспорт

Забележителности на Севиля | Музеите на Севиля | Нощен живот на Севиля | Провинция Севиля | Ресторанти | Tienda Bicicletas