Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Севиля


 


Севиля

Museo de bellas artes Sevilla EspañaМузей на изящните изкуства на Севиля
Пласа дел Мусео 9
Тел: 95 422 07 90

Вклинен в стария манастир де ла Мерсед, построен през 18 век от Хуан де Овиедо е разпределен около три вътрешни двора.

Притежава една от най-важните за Испания колекции живопис с велики творби на Мурийо, Рибера, Ел Греко, Пачеко, Роелас, Ерера, Зурбаран и Валдес Леал в нея.
Музеят на изящните изкуства притежава собствени художествени студиа за реставрация на творбите, помещения за временни изложби, книжарници, библиотеки, изследователски център, архиви, фотографии, салон за конференции и кафе.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник Затворено
Вторник 15:00 - 20:00
Сряда – Събота  09:00 - 20:00
Неделя 09:00 - 15:00

Museo arqueológico de Sevilla España

Археологически музей
Пласа де Америка (Парка Мария Луиса)
Тел.: (95) 423 24 01

Провинциалният Археологически музей се намира на Пласа де Америка в Парка Мария Луиза в сграда, построена от Анибал Гонзалес като музей на изящните изкуства за Испаноамериканското изложение 1929 година.
Сред голямото количество експонати в неговите зали, трябва да изтъкнем римските останки от Италика. Най-известната му част е Съкровището от Карамболо, принадлежало на древното иберийско племе на Тартесите и датира от 7 -8 век пр.н.е.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник Затворено
Вторник – Неделя  09:00 - 14:30
Празнични дни  Затворено

Museo de Artes y costumbres populares de Sevilla España

Музей на народните изкуства и обичаи
Пласа де Америка (Парк Мария Луиса)
Тел.: (95) 423 25 76

Етнографски музей, в който са изложени интересни експонати, идващи от цяла Андалусия.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник Затворено
Вторник – Неделя 09:00 - 14:30
Празнични дни Затворено

Музей на съвременното изкуство
Ул. Санто Томас 5
Тел.: (95) 421 58 30

През 1994 г. Музеят на съвременното изкуство се сля с Центъра за съвременно изкуство на Андалусия. Състои се от картини, скулптури, поетични творби, рисунки, килими и други произведения на испански художници от ХХ век, между които на Бакарисас, Барбадийо, Кабайеро, Кортихо, Гордийо, Херреро и Матеос.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник Затворено
Вторник – Петък 10:00 - 21:00
Събота – Неделя  10:00 - 14:00

Curro Romero SevillaМузей на бикоборството
Реал Маестранса де Кабайериа де Севиля
Пасео Колон 12
Този музей бе създаден през 1989г. с подкрепата на Реал Маестранса де Кабайериа. Разположен е под трибуните на Пласа де Торос. Там са изложени костюми на известни бикоборци, трофеи, снимки и други предмети, свързани с темата.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник - Петък  10:00 - 13:30
16:00 - 17:30
Събота 10:00 - 13:30
Празнични дни и Неделя Затворено

Museo naval de Sevilla España

Морският музей
Торре дел Оро, Пасео Колон
Тел.: (95) 422 24 19

Не би трябвало да забравяме и Морският музей, намиращ се в известната Торре дел Оро (Златната кула). В този музей са показани карти и стари предмети от историята на мореплаването на Севиля.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник Затворено
Вторник – Петък  10:00 - 14:00
Събота -Неделя  11:00 - 14:00

Museo regional militar de SevillaВоенният Музей на региона
Пуерта де Арагон; Пласа де Еспаня
Този музей е наследник на фондовете на старата артилерийска фабрика и военната фабрика за експлозиви и показва интересни карти, знамена, оръжия и кораби от дърво от Куба, Филипините и Пуерто Рико.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник Затворено
Вторник – Събота 10:00 - 14:00
Неделя и Празници Затворено

El archivo de indias de Sevilla España

Архивът на Индиите
Авенида де ла Конститусион
Тел.: (95) 421 12 34

Архивът на Индиите се помещава в старата Каса де ла Лонха. Плановете на този паметник, завършен през 16 век са осъществени от Хуан де Еррера, архитекта на самия Ел Ескориал. Архивите се намират там от 1785г., въпреки че сградата е съществувала вече от 200 години. В неговите зали се намира една от най-важните колекции в света на записи, дневници, рисунки на карти и различни други документи, отнасящи се до откриването от испанците на американския континент, неговото изследване, завладяване и колонизация и до всичко известно по-късно като Новия свят.

ДНИ РАБОТНО ВРЕМЕ ДЕЙНОСТИ
Понеделник - Петък 10:00 - 13:00 Посещения
Понеделник - Петък 08:00 - 15:00 Научни дейности
Събота и Неделя Затворено

връщане нагоре

следваща страница  

Снемане на отговорност:  Направихме всичко възможно информацията в този сайт да бъде максимално точна, такава, каквато е и не можем да носим отговорност за никакви загуби, вреди или неудобства понесени от някого в резултат на тази информация

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Курсове по испански в Испания
    Курсове по испански в Испания  


Карта на Севиля
 вижте увеличено  

Въведение | История на Севиля | Полезна информация | Карти на Севиля | Времето в Севиля | Средства за транспорт

Забележителности на Севиля | Музеите на Севиля | Нощен живот на Севиля | Провинция Севиля | Ресторанти | Tienda Bicicletas