Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Sevilla - 2012
Sevilla - 2012.

A legenda szerint Sevillát Herkules alapította, és eredete szoros kapcsolatban van a tartesszoszi kultúrával. A római uralom alatt Híspalisnak, az arab fennhatóság alatt pedig Isbiliyának hívták. Fejlődésének fénypontját Amerika felfedezése után érte el.

barco navegando por el rio Guadalquivir Sevilla EspañaSevilla a Guadalquivir folyó partján fekszik. A folyó Sevillától kezdve hajózható egészen az Atlanti-óceán partján fekvő, Sanlúcar de Barrameda közelében lévő torkolatáig. A történelem során Sevilla kikötője nagyon fontos szerepet játszott a Spanyolország és Amerika közötti kereskedelemben, és manapság is az Ibériai-félsziget egyik jelentős működő folyami kikötője.

Imagen de la giralda de Sevilla EspañaSevilla az egyik legnagyobb történelmi központtal rendelkező város Európában, itt található a La Giralda minaret, a keresztény világ egyik legnagyobb katedrálisa és az Alcázar palota. Kincsei közé tartozik a Pilátus háza, a városháza, az Indias Irattár (ahol az amerikai kontinensről szóló történelmi feljegyzéseket őriznek), a Szépművészeti Múzeum (a második legnagyobb művészeti galéria Spanyolországban), valamint kolostorok, templomok és paloták.

Sevilla két Ibero-Amierkai Kiállításnak is otthont adott (1929 és 1992), valamint Andalúzia közigazgatási központja.

Vista de Sevilla desde el puente de Isabel IIFontos műemlékei és gazdag történelme mellett, Sevilla derűs hangulatáról is ismert város. Világszerte híres az a szellemesség és eszesség, ami a sevillai embereket jellemzi, de önmaga a város is felkelti a figyelmet pezsgésével. Spanyolország déli részének legnagyobb városa, Carmen, Don Juan és Figaro hazája.

A sevillaiak nagy színészek, mindannak a vidámságnak amit magukban hordanak a megnyilvánulása az áprilisi Feria, amelyet minden évben megrendeznek. Az egyhetes ünnepség az italokról, finom ételekről és a flamenco táncról szól, éjjel-nappal, a több mint ezer külön erre az alkalomra felállított sátorban. Az ünnephez tartozik a férfiak felvonulása díszes lovaikon, és a nők tánca gyönyörű, színes flamenco ruháikban.

Imagen de la virgen de la Macarena Sevilla EspañaKözvetlenül a Feria előtt ünneplik a Szent Hetet, amely egy vallási ünnep, ahol csuklyás ’bűnbánók’ cipelnek hatalmas, Szűz Máriát vagy Jézust ábrázoló, díszes barokk trónokat hosszú körmenetekben, az utcákon összegyűlt tömeg között. Mindkét tavasszal megrendezett eseményt érdemes egyszer meglátogatni.

Sevilla gyönyörű építészeti örökséggel bír. A legjobb mód hogy megismerjük a várost, ha sétát teszünk különböző negyedeiben. Santa Cruz, a régi zsidó örökség része, szűk utcáival, vízcsobogással, kertekkel, ahol a kovácsoltvas munkák a virágok természetes szépségét utánozzák, Barrio de Santa Cruz Seville Spainárnyékaival, és csendjével. Triana, a flamenco szülőföldje, nagy hagyományokkal rendelkezik a bikaviadalokat illetően, jellegzetes belső udvarai és utcái megőrizték a külváros hangulatát. A Betis utcáról megcsodálhatjuk tükörképét a folyóban. Trianában dolgozik a legtöbb kerámiaműves. San Lorenzo fejedelmi és csendes környék. A Macarena negyed pompájával a Szent Szűz rendelkezik. A Maria Luisa park és a Sierpes utca világszerte ismert. A Maria Luisa parkon belül található a Plaza de España és a Plaza de América, amelyeket az 1929-es Latin-Amerikai Kiállításra építettek.

A Triana városrész, amely a folyó partján helyezkedik el, élénk éjszakai élettel bír. A közvetlenül a rakparton lévő Betis utca divatos bároknak, Discoteca de calle Betis Triana Sevilla Españapuboknak, kluboknak, kávézóknak és éttermeknek ad otthont. Az egész városban rengeteg szórakozóhely és disco van spanyol pop, Hip-Hop, R'n'B, Salsa, Merengue, Samba, Funky és House zenével. A legtöbb helyet a központban és annak környékén találjuk, mint például a Plaza Alfalfa és az Alameda de Hércules közelében. A nyár folyamán az Alamillo hídhoz közeli, folyó melletti klubokban van a legnagyobb élet.

.


Ugrás a lap tetejére


Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spanyol kurzusok Spanyolországban
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Sevilla Térképek
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Sevilla története | Hasznos információk | Sevilla térképek | Sevilla időjárása | Közlekedés Sevillában | Sevilla műemékei

Sevilla múzeumai | Éjszakai élet Sevillában | Sevilla provincia | Éttermek | Tienda Bicicletas