Seville Travel Guide Guía turística de Sevilla Informaţii turistice Sevilla Informazioni Siviglia turismo Sevilla Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Przewodnik po Sewilli Туристический справочник Севильи Guide touristique de Séville Toeristische gids van Sevilla Toeristische gids van Sevilla Sevilla Rejseguide Turistický průvodce Sevillou Informação Sevilla turismo Туристически справочник на Севиля

Sevilla


 


Sevilla

Alcázar

Alcázar de Sevilla España

A lenyűgöző Alcázart, amely 913-ban épült, nem szabad kihagyni. Ezen a helyen kötött házasságot V. Károly és portugáliai Izabella. I. Kegyetlen Péter felújíttatta a régi Almohad palotát, és királyi rezidenciájává tette. Az idő múlásával állapota romlott, majd II. Izabella idején restaurálták ismét. Az épület homlokzata mór stílusú, a legtöbb spanyol díszítést a "Patio de la Montería" felől láthatunk, építésekor mór kőművesmesterek dolgoztak együtt sevillai művészekkel, és Toledo díszítőivel. Az épület belső terei két zárt udvar köré rendeződnek, a Kisasszonyok kertje a közélet számára, a Bábok kertje magán célokra volt használatos. A követek terme gazdagon díszített stukkókkal és csempékkel. A felső szintre egy kazettás mennyezetű, 16. századbeli lépcsőn jutunk, melynek falait Roelas és Madrazo festményei díszítik. A bútorok és kárpitok szintén figyelemre méltóak.

Régi Dohánygyár

Antigua fábrica de tabaco Sevilla España

Manapság épületei a Sevillai Egyetemhez tartoznak. A régi és hatalmas Dohánygyár régen Sevilla gazdaságának alapköve volt. 1750 és 1766 között építették, és száz évvel később tízezer dohánygyári munkásnőnek adott megélhetést, egyik közülük Carmen volt, a híres opera szereplője (ő a combjai között sodorta a cigarettákat). A 19. században ezek a dohánygyári nők alkották a legnagyobb nőkből álló munkacsoportot Spanyolországban.

A neoklasszicista épület lenyűgöző, annak ellenére, hogy kicsit borongós hangulatú. Alapterülete szinte Spanyolország összes épületénél terjedelmesebb, csupán a Madridhoz közeli El Escorial palotakolostor nagyobb nála. Épületének egyik hatalmas csarnokában 400 öszvért befogadó istálló helyezkedett el, saját börtöne, sőt óvodája is volt, mivel a dolgozók nagy része nő volt.

Indias Irattár

Archivo general de Indias Sevilla España

A 16. században építették, de később átalakításra került sor, értékes dokumentumokat őriznek itt Spanyolország és az amerikai gyarmatok kapcsolatáról. Az Indias Irattár eredetileg a kereskedők konzulátusa volt, 1572-ban építették Juan de Herrera tervei alapján, Alonso de Vandelviva és Juan de Minjares építészek közreműködésével. A 17. század folyamán megépült a második szint és a fogadalmi kereszt. Az intézmény 1785-től a legfőbb archívum Spanyolország gyarmatok feletti uralmáról. Az összesen 8 km hosszú polcokon 80 millió oldalnyi dokumentumot őriznek, 1492-től az uralom fennállásának 19. századi végéig datálják őket.

A helyreállítási munkálatok miatt a nyitvatartási idő most csökkentett, de a kutatók hozzáférnek az iratokhoz, ha rendelkeznek a megfelelő engedéllyel.

Santa Cruz városnegyed

Plaza de la Alianza del barrio de Santa Cruz Sevilla España

Ami egykor gettó volt spanyol zsidók számára, akik elhagyni kényszerültek Spanyolországot a 15. század végén, az inkvizíció korában, az ma Sevilla egyik legszínesebb negyede. Közel az Alcázar régi falaihoz, középkori eredetű, kanyargós kis utcák, olyan nevekkel, mint Élet és Halál, apró terecskékbe torkollanak.

Ez a város műemlék épületekben leggazdagabb része, szűk és zegzugos utcákkal, amik nem engedik be a forró napot, fehér mésszel festett házakkal, amelyek ragyogóan csillognak, és kovácsoltvas rácsos ablakokkal, amik mögött a fiatal lányok ártatlanok maradtak, az udvarlójukkal való találkozás alatt.

Basílica de la Macarena Sevilla EspañaMacarena Bazilika
Ha nem tudsz Sevillában tartózkodni a Szent Hét alatt, akkor itt szerezhetsz róla benyomást, hogy milyen lehetett a 40-es években ebben a templomban, amely Andalúzia legnagyobb tiszteletnek örvendő vallásos képének ad otthont, a 17. századi Reménység Szüze szobornak. Egyszerűen Macarena néven közismert, ő a torreádorok védőszentje, a fájdalom legfelsőbb megtestesülésének, és egy anya magasztosságának a szimbóluma, aki elvesztette fiát. A templom múzeumában megtekinthetjük a Szűz szentélyeit, csakúgy mint a húsvéti stációkat. A templom közelében vannak az egykori mór városfal romjai.

Katedrális és Giralda

La Catedral de Sevilla Catedral de Santa Maria

Sevilla hatalmas katedrálisa ugyanazon a helyen van, ahol egykor az Almohádok fő mecsetje állt, a mecset régi minaretjével, a Giraldával, La Giralda torreón principal de la catedral de Sevilla Españaamely erődtoronyként is szolgált. A katedrális belsejében nagy művészeti kincseket találunk, és oly gyönyörű és rengeteg kézműves alkotást, amilyennek nincs párja Spanyolország egyetlen nagyobb templomában sem.

A főépület a világ egyik legnagyobb katedrálisa, 126 méter hosszú, és 83 méter széles. A belső tér déli kapujánál, a Puerta de los Prínipes-nél fekszik Sevilla leghíresebb tengerészének, az itáliai származású Kolombusz Kristófnak a sírja.

Itt található a Giralda is, amely Sevilla szimbóluma. A minaretet 1184 és 1197 között építették a mórok, magassága 76 méter volt. A visszahódítás után a keresztények harangtoronnyal bővítették 1568-ban.

Torre del oro Sevilla EspañaTorre del oro (Arany torony)
Sevilla jelképe, nevét onnan kapta, hogy régen aranyszínű csempékkel volt borítva. A régi városfalak részét képezi, a folyó partján található. 1220-ban épült. A keresztény korban a torony a hajóflotta igazgatásának székházául szolgált. Manapság a hajómúzeumnak ad otthont, amely makettek, hajózási térképek, iránytűk és régi dokumentációk egész sorát őrzi.

 

Belváros

Calle Sierpes Sevilla España

Sevilla eredeti központja a katedrálistól északra terül el. Szűk és kanyargós kis utcák hálózzák be, amelyek apró terekbe torkollanak, ahol évszázadok óta zajlik az élet. A legfontosabbak közül kitűnik a La Plaza de San Francisco és a Calle Sierpes, az első köztér a 16.századtól kezdve; a Plaza Salvador, melyet a hatalmas piros színű, barokk stílusú Megváltó temploma ural; az élénk, bár forgalomtól kaotikus Plaza de la Alfalfa; és Pilátus házának nemes épületei, amelyek a mór, gótikus és reneszánsz építészet lenyűgöző ötvözetei.

Aréna Real Maestranza

Plaza de toros de la Maestranza de Sevilla

Ez életed nagy lehetősége, hogy részt vegyél ezen a csodálatos, ráadásul igen magas színvonalon zajló látványosságon. A bikaviadalok nagyon népszerűek Sevillában és Andalúzia-szerte. Az egész esemény az aréna kör alakú ringjében zajlik. Ha tetszenek a torreádorok, akkor itt egész Spanyolország legjobbjait láthatod. Azonban ha nem szeretsz vérző állatot látni, akkor ne gyere ide, mert itt minden e körül forog.

A sevillai bikaviadal arénája az egyik legjobb és legfontosabb aréna Spanyolországban, és valószínű, hogy a legrégebbi is (1758-ban kezdték el építeni). Tégy egy sétát a küzdőtéren, hogy megtapasztald, milyen lehet ott lenni, és látogasd meg a mini-kórházat, amely a döfésektől sérült torreádoroknak van fenntartva.

 

 

Ugrás a lap tetejére

Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.

Sevillatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spanyol kurzusok Spanyolországban
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Sevilla Térképek
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Sevilla története | Hasznos információk | Sevilla térképek | Sevilla időjárása | Közlekedés Sevillában | Sevilla műemékei

Sevilla múzeumai | Éjszakai élet Sevillában | Sevilla provincia | Éttermek | Tienda Bicicletas